Глобиха хранителен магазин в столичния Изгрев за смесване на отпадъци

Глобиха хранителен магазин в столичния Изгрев за смесване на отпадъци

Снимка: pixabay

Инспектори от район "Изгрев" наложиха санкция на хранителен магазин за изхвърляне на биоразградими отпадъци в контейнерите за битови, съобщават от Столичния инспекторат. Обектът се намира на ул. "Атанас Далчев" 2.

Тъй като от магазина се изхвърлят хранителни продукти и голямо количество опаковки, е дадено предписание да се създаде организация и да се поставят специализирани контейнери за различните видове отпадъци, които да бъдат разположени в границите на обекта, за да се избегне смесване.

Биоотпадъци, които се образуват от училища, детски градини, детски кухни, търговски обекти, пазари, ресторанти, заведения за обществено хранене, хотели и други се събират разделно и се предават на ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ или на фирма, притежаваща разрешение за дейности с отпадъци. Тези обекти са задължени да определят отговорни лица, да не ги смесват с другите потоци отпадъци и да ги предават за последваща преработка.

От Инспектората посочват, че ще бъде извършена последваща проверка за изпълнение на предписанието.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичната община и Вълка с общ график за премахване на незаконни......

Няма спиране и забавяне при премахването на незаконните постройки в ловно стопанство "Искър". Това е показала проверка н...

Прочети още keyboard_arrow_right