Тема: строежи

comment 0
visibility 351
проверки на строежи

Проверки на строежи в "Искър" за замърсяване

Проверки на 5 строителни обекта в район "Искър" са направени от служители на Столичен инспекторат от сектор "Контрол на замърсяване от строителство" през вчерашния ден.   В единия от проверените строителни обекти,  който се намира на бул. "Проф. Цв. Лазаров" и бул. "Асен Йорданов", е констатирано натрупване на земни маси над 500 м. куб.  извън границите на строителния обект- новостроящ се хотелски комплекс. За това нарушение е съставен акт на техническия ръководител на обекта. Дадено е предписание за почистване на замърсеното място и отстраняване на нарушението.  

comment 0
visibility 22522
промени в движението

Променят движението по Софийски околовръстен път заради строителни дейности

Заради строително монтажни дейности, възложени от АПИ, на Софийски околовръстен път между бул. „Цариградско шосе“ и ул.„Бизнес парк София“ от 04.03.2020 г. до 24.08.2020 г се въвеждат промени в организацията на движението. Това съобщиха от Столична община.   Ето къде и кога точно:    - забранява се влизането на пътни превозни средства по източното пътно платно на Околовръстен път между бул. „Цариградско шосе” и ул. „Лозен“ като движението се извършва двупосочно в по една пътна лента в посока в западното пътно платно на Околовръстен път в посочения участък;   - забранява се влизането на пътни превозни средства по ул.“Стар Лозенски път“ между Околовръстен път и ул.„Висо“  

comment 0
visibility 2532
Нови сгради на Цариградско шосе

Дадоха разрешително за строеж на многофункционална сграда на Цариградско шосе

Многофункционална сграда с хотелска част и офиси ще се издигне на Цариградско шосе в близост до отклонението за летище София, съобщи Bloomberg TV Bulgaria. Главният архитект на София Здравко Здравков е издал разрешение за строеж на инвеститора "Булстар София". Според проекта сградата ще е с около 12 000 кв. м РЗП над земята. С подземните нива обектът ще стигне 20 000 кв. м. 160 000 лв. е платената такса на Столична община за разрешението за строеж. Компанията е известна в родния хотелиерски бизнес като Das Hotels & Resorts. Проектът предвижда хотелът да има 7 етажа с общо 116 стаи, а също и конферентна зала с 220 места, спа и фитнес център, ресторант, кафене и rooftop бар. На 4 етажа пък ще са разположени офиси.  В момента има няколко хотела в района на "Цариградско шосе" - Метрополитън, Новотел София, Експо, АТМ Център и Монтесито. Всички те използват плюсовете на локацията, в това число близостта до летище София, както и до изложбения комплекс "Интер Експо Център". Най-много бизнес и офис сгради има по протежението на Цариградско шосе. Нов хотел се издига и на мястото на известния автосервиз "Изток" точно преди да солелото на 4-ти километър. В края на 2018 г. разрешение за строеж бе издадено и на многофункционална сграда с жилища, хотел и търговски обекти в близост до София Тех Парк.  

Реклама
comment 0
visibility 714
Цариградско шосе

Софиянци най-тормозени от шума

Високият шум тормози милиони българи. Най-измъчени от него обаче се оказват столичаните. Всеки четвърти жител на столицата живее в среда с вреден шум. Причината за високите децибели са автомобилният трафик, строежите и градски транспорт. Най-големи децибели са измерени около големите булеварди като „Цариградско шосе“ и „България“, а също и в квартали като „Младост“ където има множество строежи, съобщава Нова Телевизия. Проблем с шума имат живущите в близост до трасетата на градския транспорт като булеварди „Скобелев“ и „Дондуков“.Недоволни се оказват и живущите в центъра на града където движението и строежите също не са малко. Друг източник на силен звук са районите около моловете в столицата. За да ограничат звука в жилищата си голяма част от столичани, монтират шумоизолирана дограма. Шумовото замърсяване се контролира и мониторира от Министерство на околната среда и водите (МОСВ) чрез Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ – София) и Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС), нивата на шум от промишлените източници, а Регионална здравна инспекция (РЗИ – София) следи шумовото замърсяване в градска среда. От РЗИ правят измервания на нивата на шума от 49 пункта на територията на Столична община. Те се намират на следните адреси:1.бул.”Македония”, ул.”20-ти април” 2. бул.”Цар Борис”ІІІ, ул.”Нишава” 3. гара “Подуяне” 4. бул.”Мадрид”, бул.”Евл. Георгиев” 5. бул.”К. Величков”, ул.”Пиротска” 6. бул.”Сливница”, ул.”Бургас” 7. бул.”Сливница”, ул.”Цветница” 8. бул.”Цариградско шосе”,ул.”Латинка” 9. ж.к.”Младост” 1,бул. “Сахаров” бл. 45 10. ул.”Сливница”,ул.”Будапеща”/дясно/11. бул.”Сливница”, л.”Будапеща”/ляво/ 12. бул. “Мария Луиза”, ул.”Струга” 13. бул.”Витоша”, ул.” Гладстон” 14. бул.”Витоша”, ул.” Д-р Ст. Сарафов” 15. бул.”П. Евтимий”,ул.”6-ти септември”16. бул. “В.Левски”, ул.”Хан Крум” 17.бул.“Черни връх”,ул.”Плана планина”18. ул. “Св. Наум”, ул.”Вишнева” 19. бул. “Г. Софийски” № 50 20. ул. “Житница”, ул.”Кюстенджа” 21. бул.”Г. Делчев” № 31 22. бул. “Стамболийски”, ул.”Странджа” 23. бул. “Евл. Георгиев”, ул.”Паренсов” 24. бул. “Евл. Георгиев”, ул.”Гогол” 25. бул. “Стамболийски”, ул.”Лавеле” 26. пл. “Славейков” 27. ул.”Карнеги”, ул.”Г.С. Раковски” 28. ул.”Лозенец”, ул.”Крум Попов” 29. І МБАЛ, ул “Патриарх Евтимий”№3530.жк”Люлин”,12ДКЦ,ул.“Кореняк”1230А.ул.”Цв.Радославов”,ул.”Г.Галилей”31. УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” 32. ул.”Г.Софийски”- пред арка МУ 33. кв.”Захарна фабрика”, бл.16834.НМТБ, бул.“Княгиня Мария-Луиза”10835. ІІ МБАЛ, бул.”Хр.Ботев” 120 36. ІІ САГБАЛ, ул.”Шейново” № 8 37. ул.”Плачковица”, ул.”Персенк” 38. ул.”П.Хитов”, ул.”К.Честименски” 39. Зона Б-5, бл.9-11 41. УМБАЛ “Св. Ана ”, ул. „Д. Моллов” 1 42. ж.к.”Красно село”, бл.193 43.ул.”Д.Чинтулов”,”Република”бл.27244. ж.к.”Дружба”, бл.96 45. ул.”Киевска”, ул.”Ново село” 46. 29 ДКЦ, ул. “Г. Измерлиев” № 35 47. ул.”Латинка”, ул.”Ю.Гагарин” 48. ж.к.”Хиподрума”, пред 51 СОУ 49. ул.”Я.Вешин”, ул.”Я.Забунов”

comment 0
visibility 649
Замърсвяне от строежи в кв. Витоша - ВЕЦ Симеоново

Строителни фирми с актове за замърсяване в кв. Витоша - ВЕЦ Симеоново

Актове бяха съставени на фирми в столичния кв. Витоша - ВЕЦ Симеоново заради замърсяване в следствие на строителство. При проверки направени от сектор "Контрол на замърсяване от строителство" установиха в район "Лозенец", бе установено замърсяване от два обекта без устройство да измиване на ходовата част на строителни камиони и машини. Първия обект е строеж на жилищна сграда на ул. "Тодор Кожухаров" изпълняван от фирма "Роял строй АИГ" ООД, а втория се намира на ул. "Яна Язова" където сграда строи "Дона билд" ООД, съобщават от Столичен инспекторат. И на двете фирми са наложени  актове за установяване на административно нарушение на основание чл.61, т. 17 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на СО. Проверките в района продължават.

comment 0
visibility 882

Строежи затвориха къща в "Манастирски ливади"

Къща в столичния квартал "Манастирски ливади" се оказа между няколко нови строежа на жилищна кооперация. Гледката е отчайваща, тъй като в дома на Румяна Йорданова категорично светлина няма от къде да влезе. Отстоянието да съседната сграда е 2,75 м. Строежите изникнали като гъби. Започнали преди година без никой да информира собственичката на къщата, оплаква се Йорданова пред Bulgaria on air. От общината й обяснили, че са направени всички регулации. Там където строят няма улица. Как ще живеем без светлина, отстояние и въздух. Къщата е неизползваема, коментира жената. Според нея и хората, които ще живеят в новопостроените кооперация също няма да се чувстват добре. Гледката от къщата е само една - бетон. При разглеждането на документите се оказва, че около имотът на Йорданова има неясноти около регулацията. В ПУП от 2016 година тя не е страна, а в първия, с който се регулиран всички сгради тя е заинтересована. Устройственият план не предвиждал едноетажно строителство, каквото е нейната къща, отговаря главният архитект на "Триадица" Иван Шишков.

comment 0
visibility 625

Глоби за "Джи Пи Груп" за замърсяване на улиците

Столичният инспекторат налага глоби на строителя на метрото "Джи Пи Груп". Това съобщават от инспектората на официалната си страница.  Кал и мръсотия е разпръсната на възловите столични улици  "Ив. Е. Гешов" и "Константин Величков" , в посока "Сливница" при превозване на земни маси. Инспекотри от мобилните групи са установили нарушението. По пътното платно има изсипана пръст, което е продпоставка за инциденти. Предприети са мерки за установяване на самоличността на шофьора на камиона и фирмата собственик. Те ще получат актове за административно нарушение, както фирма GP Group ще получи акт за допуснтото нарушение като изпълнител на строежа на метрото. Мръсните улици вече се почистват, след като от Столичния инспекторат е създадена организация за почистване и измиване на замърсеното трасе. Замърсяването е станал при транспортирането на пръст от сторителни изкопи през нощта.