Над 400 души на ден минават през данъчния отдел в "Младост"

Над 400 души на ден минават през данъчния отдел в "Младост"

Снимка: Столица.bg

Над 400 души на ден са минавали през отдел "Общински приходи" в район "Младост", за да платят местните си данъци и такси през първата седмица на май. По толкова столичани на ден посещават и данъчната служба "Средец-Триадица", която обслужва двата столични района.

За сравнение - през април средно по 250 души минаваха през всеки от районните отдели, за да внесат данъците си или да извадят различни справки и документи. Въпреки, че броят на посетителите в отделите плавно се увеличава, постъпилите на каса приходи са по-малко, отколкото през миналия месец.

В седмицата преди Великден на каса са внесени общо 1,9 млн. лв., а през първата седмица на май - 1,8 млн. лв.

Както е известно, срокът за първата вноска на такса битови отпадъци, както и 5% отстъпка при плащане в пълен размер на местните данъци за недвижими имоти и МПС е удължен до 30 юни. Независимо, дали внасяте на части или наведнъж местните си задължения, най-удобният и безопасен начин за плащане е през портала на Столична община е на szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf.

Тъй като много софиянци все пак предпочитат на отидат на място в данъчната служба, още през март т.г. за всички служители, които работят с граждани, бяха осигурени лични предпазни средства и дезифектанти. През април бяха доставени и специални бактерицидни UV-лампи за касовите салони.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Двойно повече малчугани вече посещават ясли в София...

759 от общо 2000 деца - абонати на самостоятелните детски ясли в столицата, днес са били доведени от родителите си в гра...

Прочети още keyboard_arrow_right