Пускат движението по бул.“България“ от "Каблешков" до Околовръстното

Пускат движението по бул.“България“ от "Каблешков" до Околовръстното

Снимка: Столична община

Затваря се същият участък в посока центъра, променят се спирки на градския транспорт

Пускат движението на автомобили по ремонтираната отсечка на  столичния бул. България от бул."Тодор Каблешков" до Околовръстното, съобщиха от Столична община.

От неделя, 16 август, се възстановява движението в платното в посока "Бояна",  който е цялостно рехабилитиран. Рехабилитираният участък е с дължина 1350 м. Под новата двупластова асфалтова настилка са поставени 17 000 кв.м метална мрежа, направена е и нова хидроизолация.

Възстановено е и мостово съоръжение над ул. "Васил Стефанов", преди Околовръстен път. В момента работниците на "Трейс" продължават работа по тротоарите и велоалеите. При ремонта на на улица "Стоян Попандреев" в Бояна, преди месец" бе изградена двупосочна велоалея, която прави връзка с тази на "Пушкин" и продължава по бул. България към НДК.

Ремонтирани бяха и участъците на ключовия булевард от "Гоце Делчев" до "Тодор Каблешков", както и от Околовръстен път до моста на р.Боянска.

От неделя ще бъде затворено за рехабилитация пътното платно на бул. "България" в посока център, в участъка от бул."Тодор Каблешков" до Околовръстен път.

Създава се временна организация на движение:

От 16.08.2020 г. до 14.09.2020 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по пътно платно на бул. България в участъка от ул. „Тодор Каблешков“ до Софийски околовръстен път в посока център, движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на бул. България в посочения участък.

За същия период се променя маршрутът на автобусна линия № 304, както следва (в посока ж.к. Дружба-2): от спирка с код 2458 „НИМ“ (начална/крайна) по маршрута до кръстовище бул. „Никола Петков“ - бул. „Братя Бъкстон“, по бул. „Братя Бъкстон“, по ул. „Тодор Каблешков“, по бул. България и по маршрута до ж.к. „Дружба-2“.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусна линия № 304 обслужва всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.

За маршрута на автобусна линия № 304 се закриват спирки:

- с код 1464 „НИМ“;

- с код 0868 „Кв. Манастирски ливади“;

- с код 2688 „Ж.к. Бокар“.

Изместват се спирки, както следва:

- спирка с код 0868 „Кв. Манастирски ливади“, за автобусна линия № 64, се измества със 120 метра в посока ул. „Тодор Каблешков“ в тревната площ на западното пътно платно на бул. България;

- спирка с код 2688 „ж.к. Бокар“, за автобусна линия № 64, се измества успоредно на съществуващото си местоположение в западното пътно платно на бул. България в посока ул. „Тодор Каблешков“;

- спирка с код 2206 „Ул. Тодор Каблешков“, за автобусни линии №№ 64 и 304, се измества преди ул. „Тодор Каблешков“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището бул. България - ул. "Тодор Каблешков".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
  • На разстояние (39%, 170 Гласове)
  • На време (13%, 58 Гласове)
  • И двете (разстояние и време) (18%, 79 Гласове)
  • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 115 Гласове)
  • Не мога да преценя (3%, 15 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2.19386
  • USD
    1.72594
  • CAD
    1.30991
  • CHF
    1.72731
  • JPY
    1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столична община изпрати ТИР с помощи за Загреб и Петриня...

Столична община изпрати днис екип от "Аварийна помощ и превенция" и ТИР с помощи за пострадалите от разрушителното земет...

Прочети още keyboard_arrow_right