Боинг 747 кацна в София с декорите за “Фантомът на операта”

-

Снимка: кадър You Tube

Най-големият карго самолет в света - Боинг 747 Freighter, кацна в София с декорите за предстоящите спектакли на “Фантомът на операта” у нас, съобщават организаторите. Мюзикълът на Андрю Лойд Уебър ще се играе от 11-и до 21-и април в зала 1 на НДК.

“Фантомът на операта” е една от най-мащабните продукции, гостували някога на българска сцена. Огромните конструкции, машини, декори, реквизит и костюми, натоварени в 15 тира, пътуваха по суша, след това по вода и накрая по въздух, за да стигнат до София. Сред забележителните аксесоари на спектакъла е легендарният полилей, който тежи 1 тон и е 3м. в диаметър.

Във всяко представление участват над 130 души – актьори, балетисти, музиканти от оркестъра и екип. Участниците сменят над 230 костюма, изработени от най-скъпи материи, везани с мъниста и декоративни елементи, шити и бродирани на ръка. В постановката има 22 смени на сцени, използват се 281 свещи, 250 килограма сух лед и 10 машини за мъгла и дим.

За грандиозният спектакъл Зала 1 на НДК ще се превърне в Парижката опера, а по трансформацията вече работят сто души. Актьорите и съставът пристигат един по един, за да разкажат прочутата история, написана от Андрю Лоуд Уебър и неслизала 36 години от световните сцени.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right