Дъщерята на Сашо Авджиев - Бояна, е сред 16-те в училището на Лий Страсбърг в София

photo_library
  • Дъщерята на Сашо Авджиев - Бояна, е сред 16-те в  училището на Лий Страсбър

    Снимка: Йордан Симеонов

  • Дъщерята на Сашо Авджиев - Бояна, е сред 16-те в  училището на Лий Страсбър

    Снимка: Йордан Симеонов

Актьорският курс за звезди ще продължи пет седмици

16 родни актьори ще се включат в първия у нас уъркшоп на световноизвестния „Институт по театър и кино Лий Страсбърг“. Те са избрани между няколкостотин желаещи. Сред талантите е Бояна Авджиева - дъщерята на журналиста Александър Авджиев, създател на култовите предавания  по БНТ „Добро утро“ и „Навигатор“. В курса са още Калин Врачански и Ирен Кривошиева.

Обучението ще продължи пет седмици. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Столична община - Програма „Култура“.

По време на заниманията участниците ще се запознаят с безценната методология на Лий Страсбърг, дала на света едни от най-великите актьори.

Един от курсистите ще получи и пълна стипендия, покриваща едногодишно обучение в „Института по театър и кино Лий Страсбърг“.

Обучението в София се води от Пол Ръш, преподавател от "Институт по театър и кино Лий Страсбърг“ и член на престижното „Студио на актьори’’ (The Actors Studio).

Във финалната седмица Дейвид Страсбърг – син на Лий Страсбърг и настоящ директор на института, ще проведе онлайн мастър клас. Актьорите ще имат възможност да преминат и през специален онлайн мастър клас с Томас Съливан – един от най-значимите кастинг директори на Холивуд, направил кастинга и на спечелилия "Оскар" филм "Зелената книга".


За Бояна Авджиева 

Бояна Авджиева е завършила НАТФИЗ, специалност Актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Атанас Атанасов. Като професионална актриса е имала участие в мюзикъла "Чикаго" на Държавна Опера - Варна, в няколко български сериала и чуждестранни филмови продукции и реклами. Една година е била в трупата на Сатиричния театър. Участва в трупа за импровизационен театър.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right