Евъргрийни ще звучат този уикенд в София

Евъргрийни ще звучат този уикенд в София

Снимка: Столица.bg

Талантливи деца и младежи от цялата страна ще се съберат в столицата, за да вземат участие в петото издание на „Evergreen Fest Sofia 2023”. Събитието ще се проведе в рамките на два дни – на 4 и 5 февруари, от 13:00 ч. в Зала 11 на НДК.

Фестивалът се организира от Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.” и е с вход свободен. Инициативата е на вокалистката и вокален педагог Румяна Коцева.

Целта е да се насочи вниманието на пеещи деца и младежи към стойностните песни от 20-ти век, останали в музикалната история като незабравими „вечно зелени” произведения, известни като „евъргрийни”. Акцент ще има също върху американски джаз стандарти и български песни от това време.

Събитието има конкурсен характер. Участниците ще са на възраст от 7 до 35 години и ще изпълняват прочути песни, създадени до края на 70-те. За да привлече интереса върху българските евъргрийни, от няколко години фестивалът обособи за тях отделна категория. Така участниците могат да излязат на сцената два пъти – и в представянето на родна, и в изпълнението на чужда популярна песен.

Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов ще връчи статуетката „Гран при“ на победителя. След това ще се състои гала концертът на победителите в отделните категории.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right