Филмът „Три етажа“ на Синелибри в София и страната

Филмът „Три етажа“ на Синелибри в София и страната

Снимка: Столица.bg

Кинотворбата е деликатен и вълнуващ екранен прочит на световен бестселър

„Три етажа“, една от най-проникновените литературни екранизации от програмата на Синелибри 2021, тръгва в разпространение в София и страната от 17 декември. Кинотворбата е деликатен и вълнуващ екранен прочит на световния бестселър на израелския писател Ешкол Нево, издаден на български от „Колибри“, съобщиха от Синелибри.

Три етажа (Италия, Франция 2020), оригинално заглавие: Tre Piani, 119 мин., психологическа драма, реж. Нани Морети. Сценарият е дело на Нани Морети и Федерика Понтремоли. С участието на цяла плеяда талантливи италиански актьори: Рикардо Скамарчо, Маргерита Буй, Алба Рорвахер, Стефано Дионизи, Елена Лиети, Адриано Джанини и др.

Поредица от събития ще промени коренно живота на обитателите на една жилищна кооперация в Рим, разкривайки техните трудности да бъдат родители, братя и сестри или съседи в свят, в който съвместното съществуване се управлява от страх и негодувание. Поне така изглежда. Докато мъжете робуват на вироглавия си нрав, жените, всяка по свой начин, се опитват да съединят фрагментираните парченца живот, да реанимират любовта и усещането за близост. Зрителят става свидетел как социалните и политическите недъзи се разиграват в психиката на персонажите, но тъкмо техните несъвършени реакции и спорни възгледи ги правят по-убедителни и автентични.

Награди и номинации: 2021 Номинация „Златна палма“ от филмовия фестивал в Кан, 2021 Номинация за най-добър филм от Фестивала на европейския филм в Севиля, 2021 Номинации за най-добър филм и режисура "Golden Ciak".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Академичен хор „Гусла“ отбелязва 100 години с празничен концерт...

С тържествен концерт Академичен мъжки хор „Гусла“ ще отбележи своята 100-годишнина. Събитието ще се състои н...

Прочети още keyboard_arrow_right