Галерията на Гьоте-институт в столицата отново отваря врати след лятната пауза

-

Снимка: Гьоте институт

След кратка лятна пауза, Гьоте-институт България се завръща на културната сцена с изложбата How to Disappear (Как да изчезнеш) на артистката Людмила Миланова. Галерийното пространство в центъра на столицата отново ще отвори врати.

Откриването на експозицията предстои на 8-и септември и ще ни срещне с естетически конфликти, като изкуствено срещу естествено, статично срещу подвижното, нематериално срещу материално. Проектът включва кинетичен обект, който свързва дигиталния с физическия облак, както и фотографски изображения, а закриването му ще бъде отбелязано с дискусия, която ще разгледа темата от философски, научен и артистичен ъгъл.

Лайтмотивът на изложбата на Людмила Миланова е облакът – от една страна, като природен мотив, а от друга, като метафора за дигитално свързания свят и комлексните технически системи.

Във фотосерията „Seeing clouds from both sides“, в която облаците са заснети отдолу и същевременно със сателитна камера отгоре, фокусът е върху техническата достъпност на природните явления. Тук технологиите позволяват облаците да се наблюдават отвъд границите на видимото за човека. Веднага щом сателитът достигне местоположението на артистката, той заснема с камерата си даден отрязък от облачната покривка отгоре, докато тя заснема с фотоапарата си същата облачна формация отдолу. За миг двата обектива поглеждат един в друг. Човекът и технологията се свързват по невидима ос.

Людмила Миланова е родена през 1979 г. във Варна. Понастоящем живее и работи в Кьолн, Германия. Първоначално завършва медийна теория в Университета в Кьолн, след което и визуални изкуства в Академията за изкуства в същия град.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Руси Чанев получава "Аскеер" за цялостно творчество за 24 май в С......

Руси Чанев получава наградата за цялостен принос към театралното изкуство на „Академия Аскеер“ за 2024 годин...

Прочети още keyboard_arrow_right