Георги Константинов чества 80-годишен юбилей с премиера на 2 книги в Столична библиотека

Георги Константинов чества 80-годишен юбилей с премиера на 2 книги в Столич

Снимка: sbp.bg

Творецът Георги Константинов отбелязва 80-годишния си юбилей в Столична библиотека с премиера на две нови книги и музикално - поетичен рецитал с участието на Кирил Маричков.

Юбилейната вечер на доайена на съвременната българска лирика ще се състои на 14 декември (четвъртък) от 17:30 ч. в зала „Надежда“ на Столична библиотека. На поетическата премиера ще бъде презентирана и новата му весела и пъстроцветна книга за най-малките „Котка пешеходка”. Поетът ще бъде представен от литературния критик Владимир Игнатов.

В премиерата ще вземат участие известни певци и музиканти, вдъхновени от словото му - рок легендата Кирил Маричков, пеещият артист Симеон Владов, бардът Румен Спасов, д-р Христо Деянов и др.

80 години високосен живот, посветен на изящното слово, ще отпразнува поетът и голям приятел на Столична библиотека. През последното десетилетие той винаги е предпочитал библиотеката на София за представянията на новите си книги и този път също акцент на честването ще бъде премиерата на новата стихосбирка „Живея високосно”, събрала около 100 стихотворения, писани през последните 2-3 години. Читателят ще се срещне с вълнуващи творби, написани мъдро и живописно, с характерното за автора съчетание от искрена емоционалност, чувство за хумор и неповторим усет за съвременност.

Георги Константинов е автор на 80 книги и един от най – превежданите съвременни български поети. Носител е на всички национални лите-ратурни награди за поезия. Стиховете на Георги Константинов са едни от най-харесваните от авторите на песни, по негови творби са написани повече от 200 популярни и обичани песни.

Наталия Писоква, Столична бибилотека

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right