Гигантски полилеи блестят за премиерата на "Прилепът" в Музикалния театър

маски премиера

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

3 полилея, дълги по два метра и 1,80 диаметър, блестят в първата премиера за новия сезон на Музикалния театър "Стефан Македонски"- "Прилепът" от Йохан Щраус - син. На 20 октомври от 17 часа е първата среща на новата постановка със зрителите. Следващите дати са 25 октомври,26 октомври- от 19 часа и на 27 октомври от 17 часа. 
 
Полилеите са поръчани специално от Китай. И заради стачка в Хонг Конг са закъснели с две седмици да пристигнат. Това налага сега с максимум бързина да започнат да се нижат белите кристални топки по тях. Директорът на театъра Марияна Арсенова обясни пред Столица.bg, че белите топки не са от истински кристал, а от нещо олекотено. Но като го осветиш, блести прекрасно. Ако полилеите са били с истински кристали, е трябвало с доста яко въже да бъдат издигани от сценичните работници.
 
"Припелъп" е втората творба, след "Царицата на чардаша", която е режисирана от директора Марияна Арсенова. Асистент- режисьор е Александър Мутафчийски, диригент- постановчик е маестро Юли Дамянов. Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър. В ролята на Принц Орловски ще видим младите звезди на Музикалния театър Александър Панайотов и Денко Проданов.
 
На 17 октомври от 17:30 до 18:00 пред театъра ще има флашмоб. Ще участват Хора на Музикалния театър с костюмите и маските от бала на Принц Орловски и с музиката на Йохан Щраус от оперетата „Прилепът”. С пъстрата проява театърът кани своята публика на премиерата на творбата.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right