Изложба „Писмо…“ в памет на Светлин Русев в столична галерия

-

Снимка: Галерия "Арте"

В памет на художника Светлин Русев в столичната галерия „Арте“, ще бъде открита изложба „Писмо…“, съобщават организаторите. Заглавието на изложбата е взето от един текст на Константин Павлов – „Писмо до Светлин“. Именитият наш художник и общественик ни напусна през 2018 г. 

Откриването на експозицията ще бъде на 14 юни от 17:00 ч. Събитието е организирано с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Общо 11 автори - шестима скулптори и петима живописци ще бъдат представени. Това са Ангел Станев, Валентин Старчев, Донка Павлова, Емил Попов, Ивайло Мирчев, Иван Русев, Иван Славов, Кирил Мескин, Милко Божков, Станислав Памукчиев и Десислава Минчева. Всички те са близки приятели на художника, споделящи възгледите му, и са се събрали, за да отдадат почит към него.

"Противоречив и труден, но човек с огромна култура и уважение към тия преди него, оказал неоспоримо влияние върху процесите в изкуството у нас, учител на няколко поколения, Светлин Русев не може да бъде заличен от паметта на хората!", казва художничката Десислава Минчева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right