Изложба за геоложката история на Луната в „Земята и хората“ в София

Изложба за геоложката история на Луната в „Земята и хората“ в София

Снимка: Столица.bg

Организатор е Националният център за научни изследвания (CNRS), Франция

На 28 януари от 16 часа в Националния музей „Земята и хората“ се открива временната изложба „Раждането на Луната – геоложка история“, организирана от Националния център за научни изследвания (CNRS), Франция, съобщиха от музея.

Изложбата разказва за образуването на Луната, в контекста на геоложката еволюция на Земята и Слънчевата система, скалите и минералите, образуващи нашата планета и голяма част от обектите около нас. Тази вълнуваща геоложка история е разказана в постери, 3D модели, холограми, видеопрожекции, образци от минерали, скали и метеорити, сред които и парче от най-стария метеорит в Слънчевата система.

Знаете ли, че: Луната е образувана в един миг, когато нашата слънчева система току-що се е формирала? Че е родена от катастрофален сблъсък на две планети, разрушени при този удар? Че Земята е кондензирана само за два дни? Че оттогава, с течение на геоложкото време, тя се развива, както и нейните минерали и скали?

Ако отговорът е „не“ или желаете да научите повече  посетете Националният музей „Земята и хората“ и разгледайте изложбата „Раждането на Луната – геоложка история“, всеки работен ден между 10:00 и 18:00 часа от 28 януари до 7 септември.

Изложбата е по проект, финансиран от Европейския съвет за научни изследвания (ERC) към Европейския съюз по Програма за изследвания и иновации „Хоризонт 2020“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right