Изложба за хора, епидемии, животни и околна среда в Столична библиотека

Изложба за хора, епидемии, животни и околна среда в Столична библиотека

Снимка: Столица.bg

На 5 октомври от 11 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека ще се състои откриването на двуезичната фото-документална изложба „Избухване“ (Outbreak Epidemics in a Connected World ) на Националния природонаучен музей при Института Смитсониън в САЩ. В България експозицията се представя по инициатива на Американския център към Столична библиотека, с подкрепата на Посолството на САЩ в София . 
 
Накратко: Това са 18 пана, които представят връзките между човешкото здраве, животинския свят и околната среда. Основните теми на експозицията са : пренасянето на микробите от животните към хората и влиянието на околната среда за разпространението на патогенните бацили; появата , разпространението и лечението на болестите СПИН, Ебола, Зика, туберкулоза, Covid-19; изследването на епидемиите и ролята на личното поведение, обществените промени и общата координация за намаляване на огнищата на смъртоносни болести.
 
Експозицията ще бъде отворена за посетители в Столична библиотека до 12 октомври , а после ще гостува в Пловдив и Варна.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right