Калман, Лехар и Щраус звучат в "Любовни мечти" на Музикалния театър

Пролетен концерт "Любовни мечти"

Снимка: Музикален театър

Пролетният концерт на Музикалния театър тази година е под знака на любовта. "Любовни мечти" е на 9 март от 19 часа. А публиката ще се наслади на любими арии, дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли. „Много емоции, страсти и романтика ще струят от сцената“, обещава режисьорът на спектакъла Юлия Маринова.  

Красивата музика и изпълненията на артистите пренасят в света на любов и мечти. Наред с откъси от обичаните оперети на Калман, Лехар и Щраус ще прозвучат изпълнения от мюзикълите „Фантомът на операта“ и „Котки“ на А.Л. Уебър, „Моята прекрасна лейди“ от Фредерик Лоу, „Човекът от Ла Манча“ на Мич Лий, „Кабаре“ на Дж. Кендър, „Уестсайдска история“ от Л. Бърнстейн, „Клетниците“ от Шьонберг.

Популярни шлагери ще прозвучат в нов аранжимент и в изпълнение на солистите и оркестъра на Националния музикален театър с диригент Огнян Митонов. На сцената ще излезе и балета на Националния музикален театър. Сред тях са „Либертанго“ на Пиацола, валсовете на Щраус и специален танцов номер по музиката на Калман, посветен на вечната женственост на Мерилин Монро.

Мъжете-солисти на концерта ще излязат заедно в любимия на публиката Марш-септет  от „Веселата вдовица“ на Лехар. От същата оперета на финала на концерта всички солисти и балетът ще изпълнят прочутият ансамбъл „Гризетки“.

Диригент на "Любовни мечти" е  Огнян Митонов, а хореограф е Татяна Янева. В концерта участват солистите: Марияна Арсенова, Александър Василев, Олга Динова, Румен Григоров, Илона Иванова, Владимир Грудков, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Стефан Петков, Еделина Кънева, Пеньо Пирозов, Десислава Николова, Денко Проданов, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Богомил Спиров.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Академичен хор „Гусла“ отбелязва 100 години с празничен концерт...

С тържествен концерт Академичен мъжки хор „Гусла“ ще отбележи своята 100-годишнина. Събитието ще се състои н...

Прочети още keyboard_arrow_right