Коледен концерт на Славин Пеев и Анита Дафинска в зала "България"

-

Снимка: Столица.bg

Концертът „В духа на Коледа“, със солисти Славин Пеев, Анита Дафинска и пианиста Светлин Христов, ще ни потопи в магията на светлите празници с известни коледни песни, като Тиха нощ, свята нощ. В студените зимни дни ще стоплим душата си с ангелската музика на Panis Angelicus, и с госпъл песните, специален акцент в този празничен концерт.

Мецосопраното Анита Дафинска и бас-баритонът Славин Пеев ви канят в камерна зала "България" на 27 декември, понеделник, за да се насладите на духа на Коледа.

Анита: "Тайнството на Рождество може да има много нива на тълкуване: като започнем привидно от най-елементарното детско тълкуване на Коледа, в което децата очакват да се случи чудо. То им помага да вярват в мечтите си... За мен е важно всеки човек, макар и възрастен да запаси тази чистота и това вдъхновение, и тази частичка наивна вяра, че чудеса се случват... Друго тълкуване е разбирането за физическото пристигане на Христос, като спасител и това е изкючителна благословия за всички... По-висшето тълкуване се отнася за раждането на христовия импулс във всеки един от нас... раждане на христовия дух, христовите ценности, да се направи място за новия човек в нас, който да е изпълнен с една универсална любов, универсална прошка и нагласа за живот в хармония, братство и любов...Старозаветното да отстъпи място на христовата любов."

Славин: "Да забавим ежедневието и да погледнем към съществените неща...Най голямото чудо в живота ми тепърва ще се случи, но самият факт, че съм тук на този свят е чудо и че приемам живота с благодарност и с радост."

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right