За 10-годишнината: Васил Петров с Коледно матине в столичната зала "България"

photo_library
  • За 10-годишнината: Васил Петров с Коледно матине в столичната зала "Българи

    Снимка: Artist and Event Management

  • За 10-годишнината: Васил Петров с Коледно матине в столичната зала "Българи

    Снимка: Artist and Event Management

Джаз геният изнася 12 концерта за Рождество Христово в цяла България, във Враца концертът е с местната филхармония, в Стара Загора с оркестъра на Операта

Васил Петров ще зарадва хиядите си почитатели с 12 концерта в цялата страна за Рождество Христово. Финално гениалният джаз изпълнител ще пее в София столицата на Коледното матине, което отбелязва 10-та си годишнина в зала България. На 25 декември т. г. ще участват и младежката филхармония с маестро Славил Димитров и неговите колеги Орлин Горанов и Еделина Кънева.

В дните на Коледните празници обичаната джаз звезда Васил Петров изнесе 8 концерта „White Christmas" (Бяла Коледа) с Врачанска Филхармония с маестро Христо Павлов, джаз музикантите Йордан Тоновски(пиано), Христо Минчев(бас), Кристиан Желев (ударни), изумителната цигуларка Зорница Иларионова и изключителното сопрано Таня Лазарова.

Турнето е обещаващо за публиката с неповторимо съчетание от класически Коледни хитове, които ще звучат като изискан джаз, възхитителни валсове и празнични химни. С глас, който винаги създава усещането за топлина и уют, Васил Петров ще пресъздаде топлината, радостта и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово.

Врачанска Филхармония, дирижирана от Христо Павлов, ще придаде още по-голяма величественост на събитието, предоставяйки на публиката възможността да се насладим на несравним симфоничен звук, съчетан с емоционално зареден джаз. В програмата са песните White Christmas, Ave Maria, Let it snow, Jingle bells, The Christmas waltz, авторската песен на Васил Петров „На Коледа" и други.

Концертите започват от 1 декември в град Монтана в читалище „Разум 1883" по покана на Общината. На 12 декември е в Пловдив в Plovdiv event center, на 13 декември в град Сливен, Общинска зала „Сливен". В Ямбол е на 14 декември в зала „Ямбол", 15 декември в Кюстендил в Общинския театър, 16 декември в Кърджали в Театрално-Музикален Център – Кърджали, 17 декември в Добрич в концертна зала „Добрич" и на 18 декември е в град Кнежа в читалище „Борба 1896" по покана на Общината.

Турнето му продължава с още 4 концерта с други два оркестъра. На 19 и 20 декември е в град Силистра и Попово за концерт „Коледа с Васил Петров" с оркестъра на Опера Русе с маестро Димитър Косев.

На 23 декември е в град Стара Загора за концерта „Jazz Christmas symphony" с оркестъра на Опера Стара Загора с маестро Владимир Бошнаков, със специалното участие на Ангел Заберски младши и гост солист Русалина Мочукова и завършва турнето си в столицата с участие в Коледното матине, което отбелязва 10-та си годишнина в зала България с участието на младежката филхармония с маестро Славил Димитров и неговите колеги Орлин Горанов и Еделина Кънева.

Билетите са вече в продажба в мрежата ни ивентим и от касите на залите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right