Арх. Петър Диков представя в НДК "Малки Софийски истории"

-

Снимка: Столица.bg

В литературен клуб „Перото“ в НДК, арх. Петър Диков ще представи своите "Малки Софийски истории", разказани директно от извора, от времето, в което той беше главният архитект на Столичната община. Събитието ще е на 9-ти април, от 19.00 часа.

Книгата на Петър Диков е поглед към миналото и настоящето на София, четиво за всеки, който иска да разбере кои експерти и политици са допринесли за едно или друго в развитието на столицата.

В "Малки Софийски истории" ще можете да прочетете и за един конкурс, който трябваше да даде решения, а създаде проблеми, за бунтовният район на столицата, за забравените квартали, за спорове, скандали и реализация, за това как „Спаси метрото“ спасяваше метрото, за протестите и археологията, за многострадалната Софийска Централна Минерална баня, за това как на столичен булевард оцеляха 700 дървета. Ще научите как се прави небостъргач и ще се насладите на главата озаглавена „Малки истории разни, все за случки безобразни“, където арх. Диков разказва как София не успя да се сдобие с писта за Формула 1, за паметника на Цар Самуил със светещите очи, за това кой е сложил светофар в Богров, за Японския хотел и не/възможните метростанции.

„Това е хронология на едно решително за изграждане на днешна София десетилетие, през което Петър Диков заемаше длъжността главен архитект. Хронология понякога драматична, ала изпъстрена и с комични случки“, споделя в предговора към „Малки Софийски истории“ Кин Стоянов, директор на програма „Христо Ботев“ на Българско национално радио.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right