Международен фестивал на портретните филми в София и още три града

-

Снимка: ipffestival.com

Международен фестивал на портретните филми в София и още три града

Второто издание на Международния фестивал на портретните филми (IPFF) ще бъде от 17 до 27 ноември и ще протече под наслова „Да се почувстваме необичайно“.

Прожекции на „филми, включващи образи и герои, разказващи истории, разчупващи повърхността на възприятията и достигащи до сърцевината“ очакват зрителите в София, Пловдив, Велико Търново и Варна. Засега фокусът на фестивала е върху късометражно кино.

„През 2020 г., въпреки трудното време, в първото издание постигнахме обогатяване с кинообмен на различни идеи. Надяваме се и тази година да сме доволни“, сподели пред БНР Ана-Мария Сотирова, основател на фестивала. Филмовият портрет може да е биографичен, но може да е и документален, и художествен, дори експериментален. Възможно е филмът да е автопортрет, колективен или алтернативен портрет.

Много често авторите прибягват до експериментални похвати, за да кажат много в малкото време и с малко средства. Но от това филмът става още по-интересен, с индивидуални, субективни гледни точки, коментира Джули Хаджолян, програмен директор на фестивала.

Сред съпътстващите събития на фестивала са фотоизложба (18 ноември в Дома на киното), - отворена дискусия, както и куиз „за портретно кино и не само“.

В София прожекциите и събитията ще бъдат от 17 до 20 ноември в Дома на киното и в Културния център G8.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right