„Миг като вечност" ще бъде представена в Столична библиотека

Миг от вечността

Снимка: Столична библиотека

Столична библиотека и Издателска къща "Хермес" ще представят стихосбирката „Миг като вечност", 100 стихотворения за любовта, на един от най-нежните лирици в съвременната българска поезия - Георги Константинов.  На 28 януари 2019 г., дни преди 14 февруари в атмосферата на „Миг като вечност" ще се потопи писателят Иван Есенски.

Георги Константинов, който е носител на национални и международни награди ще прочете някои от любимите стихотворения на поколения читатели, а бардът Евгени Бенов ще изпълни песни по стихове на поета. „Миг като вечност" за десет месеца има вече две издания. Входът е свободен, а събитието е в в Мраморното фоайе от 18:00 ч.

Георги Константинов е един от най-талантливите съвременни български поети. Автор е на повече от 35 стихосбирки, сред които „Една усмивка ми е столица", „Общителен самотник", „Обичам те дотук". По негови текстове са създадени много естрадни песни, които се превръщат в хитове. Поезията на Георги Константинов е превеждана на английски, френски, руски, японски, немски, гръцки, арабски, хинди и др. езици.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right