Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София

Снимка: Столична община

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, което вече е било" в Градската градина, на мястото на мавзолея, в София тази седмица, похвалиха се от Столична община.

На мястото на инсталацията е предвидена и програма от тематични събития в рамките на целия период, за който проектът ще остане в градската среда.

Планирано е монтажните дейности да приключат до края на  април. Инсталацията „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, което вече е било" ще бъде открита в началото на май и остане част от градската среда на столицата и през следващата една година.

Целта на автора Красимир Терзиев е да създаде място, на което човек може мислено да се освободи от инерцията на ежедневието. Да седне и да размишлява за миналото, за нерешените проблеми и травми от него, но и да помисли за визия за бъдещето.

"Едно от основните ми желания беше да не повтарям модела на монумента, който създава дистанция между зрителя и произведението, а по-скоро да привлека и приобщя публиката, за да стане част от проекта", обясни Красимир Терзиев, който е преподавател по Културна антропология в Софийския университет.

Творбата му е избрана през 2022 г. във второто издание на програма „Навън" на Столичната община сред 8 други предложения. Проектът е гласуван и от Столичния общински съвет, след обществено обсъждане с граждани и представители на културната общност.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right