Музикалният театър става част от инициативата "Заедно в кризата"

Музикалният театър става част от инициативата "Заедно в кризата"

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

Националният музикален театър се включва в инициативата „Заедно в кризата - Класическата музика в България онлайн”. Тя обединява усилията на музикалните културни институти в България в обща програма за онлайн присъствие в културния живот на страната по време на извънредното положение.

Музикалният театър започна от миналата седмица документалната поредица „Ех, майко, майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“. Надсловът е перифраза на текст от прочутата оперета на Калман „Царицата на чардаша”.

Всяка седмица театърът ще представя във Фейсбук страницата си - Държавен музикален и балетен център-София (https://www.facebook.com/national.music.theatre/) и на сайта си www.musicthetare.bg звездите на театъра. Зрителите ще гледат техни онлайн откровения, заснети в домашни условия. Те ще са придружени с откъси от изпълнения на артистите от емблематични спектакли, избрани от Фонда на Националния музикален театър.

Тази събота от 11:00 часа е първата част от онлайн срещата със символа на оперетната музика в България солиста Александър Мутафчийски. „Ние,артистите на Националния музикален театър „Стефан Македонски” заедно с класическите музиканти на България ви казваме – останете си вкъщи! И нека бъдем онлайн заедно в кризата!”- призовава от името на театъра солистът Александър Мутафчийски.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Трите прасенца" посрещат малчуганите в Столичния куклен театър...

Класиката „Трите прасенца“ посреща малчуганите този уикенд в Столичния куклен театър.    Трупата...

Прочети още keyboard_arrow_right