Музикантите от Drop Down Community с нов проект в София

Музикантите от Drop Down Community с нов проект в София

Столица.bg

Музикантите от Drop Down Community представят новия си проект „Петте елемента“

На 14 ноември музикантите от Drop Down Community се завръщат в зала „България“, за да представят най-новия си проект, озаглавен „Петте елемента“. Събитието е част от образователната музикална програма „Фортисимо Фамилия“ на Софийската филхармония.

Проектът стартира през пролетта на 2020 г., когато оркестърът решава да инициира създаването на цикъл от пет изцяло нови музикални произведения, придружени с въздействащи видеоклипове, посветени на каузата да опазим планетата, съобщиха от филхармонията.

Drop Down Community е нов независим струнен оркестър, изграден от млади и талантливи хора, водени от любовта към музиката. Новата формация има за цел да вкара класическия оркестър в ритъма на ХХI век и да закрепи моста между младата публика и класическата сцена. В началото на годината Drop Down Community издадоха едноименен албум, зад който стои талантливият филмов композитор Иво Паунов. На 14 ноември той ще бъде изпълнен за пръв път на живо, този път в завършен вид, изпълнен по един нестандартен начин, в синхрон с придружаващите видеоклипове, дело на утвърдения оператор и режисьор Васил Къркеланов.

Кои са петте елемента? Земя, Вода, Въздух, Огън – четирите стихии, които са в неразривен кръговрат, към чиято унищожителна посока води петият елемент, добавен от артистите – Пластмасата, символизиращ човешката намеса и убиването на природата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Руси Чанев получава "Аскеер" за цялостно творчество за 24 май в С......

Руси Чанев получава наградата за цялостен принос към театралното изкуство на „Академия Аскеер“ за 2024 годин...

Прочети още keyboard_arrow_right