Отслужиха тържествен водосвет за новия сезон на Музикалния театър

Отслужиха тържествен водосвет за новия сезон на Музикалния театър

Снимка: Столица.bg

Театърът ще работи 50 процента запълняемост на залата и при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки

Традиционно Музикалният театър даде старт на творческия сезон 2021/2022 г. с водосвет, който тази година бе навръх празника Рождество на Пресвета Богородица. От сцената отец Александър Лашков благослови присъстващите с думите: „Бог да ви дава сили и вдъхновение да работите на този толкова важен духовен фронт! Защото вярата и религията, изкуството и музиката са призвани да правят хората по-добри.”

Директорката на Държавния музикален и балетен център, под чиято шапка са Оперетата и Балет "Арабеск" - г-жа Марияна Арсенова, отправи сърдечни пожелания към трупата за успех на всички продукции и премиерни заглавия, заложени в афиша на театъра.

По време на приветственото си слово тя заяви: „Приготвяме се за най-лошото, а се молим да се случи възможно най-доброто. Нека да бъдем добри и нека всичко, което правим, да е за театъра! Ако трябва да полагаме усилия - да дадем цялата си любов и енергия в действия, а ако трябва да се смирим - да изчакаме без да се озлобяваме и да приемем нещата, които са най-добри за нас. Пожелавам ви, когато идвате в театъра – да идвате с открити сърца и да влагате цялата си любов в това, което правим – нашето изкуство. Да сме живи и здрави и на добър час през новия сезон!”

Музикалният театър ще работи 50 процента запълняемост на залата и при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Съставът на оркестъра ще бъде намален, а масовите сцени с участието на хора и балета ще бъдат адаптирани, за да се постигне редуциране на броя на творческите състави.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

comment 11
09.09.2021 10:57
Supermag
фермерски продукти онлайн https://www.supermag.bg/Podbrano_ot_Bulgaria
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right