Показват времето и пространството в изложба в София

Показват времето и пространството в изложба в София

Снимка: Галерия "Аросита"

Изложба на Десислава Унгер и Ленче Андонова

Изложбата на Десислава Унгер и Ленче Андонова „По средата“ в галерия „Аросита“ ще радва ценителите до 19 януари, съобщиха от галерията.

Тази изложба разглежда представата за времето и пространството. Времето като реалност, в която всеки един от нас живее и създава.

Творбите на двете художнички са отражения на реалността чрез лични преживявания, движещи се между абстрактни пейзажи и прецизно изрисувани форми. В тях се създава междинно, безвремево пространство, където се срещат идеите им, там някъде по между, по средата се ражда емоционален пейзаж, символ на времето, което тече или спира.

В монументалната графика на Десислава откриваме една самотна къща в средата на идиличен планински пейзаж. Къщата е в центъра на пространството, в центъра на света или центърът е самият човек, движещ и променящ се. В серията рисунки „Във вихъра“ се преплитат няколко пласта развихрени цветни петна и конкретни форми, символи на границата с невидимото. Десислава Унгер се интересува от човека, от болката и мечтите му, от важността на съществуването му, от животът, който се противопоставя на хаоса и зависимостта ни един от друг. Ленче Андонова анализира темата за времето чрез спомените, чрез натрупването и наслагването на обекти, понякога до степен на изличаването им. Серята „Reminiscence“ се състои от картини, вдъхновени от избледняващи спомени. Колажи с пощенски марки са покрити с хартиени плътни облаци, поглъщащи съществуващият образ. Te създават непрозрачнa тъкан, която оставя само няколко неясни форми на заден план, като далечен спомен.

Десислава Унгер и Ленче Андонова завършват заедно живопис в Националната Художествена Академия в ателието на Андрей Даниел. Оттогава ги свързва близко приятелство, споделяне на идеи и общи проекти. Живеят в различни държави и пътищата им се засичат по средата в София.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Заслушай се" завладява София - фламенко, филмова и музика на св......

Супер емоционален музикален проект “Заслушай се” ще реализира серия от концептуални музикални събития на нес...

Прочети още keyboard_arrow_right