Публиката в София аплодира комедията от Стивън Мофат „Премахни от приятели“

Публиката в София аплодира комедията от Стивън Мофат „Премахни от приятели“

Снимка: Theatro отсам канала

Премиерата на пиесата с Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова беше на 30 юни в „Theatro отсам канала“

Пред пълна зала, с много аплодисменти и няколко биса, премина премиерата на комедията от Стивън Мофат „Премахни от приятели“ в София в „Theatro отсам канала“. на 30 юни. Главните действащи лица в пиесата са актьорите Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова, а режисьор е Валентин Ганев.

„Забавна без усилие“ – така британският вестник The Telegraph нарича комедията, която съвсем скоро направи своята премиера и в лондонския „Уест Енд“ (януари 2023 г.). „Премахни от приятели” хвърля забавен и сатиричен поглед върху катастрофалния стремеж на хората от средната класа в Англия винаги да изглеждат мили, любезни и възпитани. Авторът е Стивън Мофат - награждаван писател, който стои зад легендарните британски сериали „Шерлок“ (Sherlock) и „Доктор Кой“ (Doctor Who).

Именно проблемът с прекалено добрите маниери стои в основата на сюжета. Британското възпитание запознава Питър (Владимир Зомбори) и Деби Линдел (Анелия Луцинова) с екстравагантната и похотлива вдовица Елза Жан Краковски (Мария Сапунджиева). Тяхното „приятелство” започва на палубата на круизен кораб и продължава в социалните мрежи.
Отношенията им са като по вода (от разстояние), докато един ден Елза не се самопоканва в дома им за седмица. Твърде късно, твърде необратимо, двамата научават страшна истина за нея. Предстои им едно гостуване, което ще ги качи на влакчето на ужасите!

Но как да откажат и да защитят всичко, което обичат, от тази опасност, без да изглеждат леко невъзпитани…

Сценарият на комедията е вдъхновен от истинска история, която реалният Питър (върху чийто образ е изграден главният герой) разказва на Стивън Мофат. Той и съпругата му отишли на почивка, там се запознали с един човек, разменили си имейли, а след това той заплашително поискал да се нанесе при тях. В последствие разбрали и неща за него, които предпочитали да не знаят.

След София „Премахни от приятели“ ще се срещне за първи път с публиката в Пловдив, Варна и Бургас.

Татяна Павлова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right