Шедьовърът „Опит за летене“ отново на сцената на Народния театър

Шедьовърът „Опит за летене“ отново на сцената на Народния театър

Снимка: Фейсбук, Народен театър "Иван Вазов"

Столичната публика ще може да се наслади на пиесата „Опит за летене“ по известното произведение на Йордан Радичков. Представлението ще се играе на сцената на Народен театър „Иван Вазов“ утре – 31 октомври, от 19:00 ч., съобщават от културната институция.

На сцената ще излязат цяла плеяда от обичани български актьори – Георги Мамалев, Валентин Танев, Валери Йорданов, Павлин Петрунов, Христо Петков, Стелиан Радев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Зафир Раджаб, Марин Янев, Мария Каварджикова, Благовест Благоев и Николай Урумов.

Всичко в тази смешно-драматична история започва с появата на един балон, откъснал се от фронтовете на Втората световна война, който изневиделица се появява над Аврамови махали. Това събитие става причина за сформирането на три групи селяни, които започват преследването на балона.

Образите на преследвачите са повече от колоритни: Даскал Киро, Хаджи Аврам, Петлето, Илийко, Матей Нищото, Аврам Совалката, Игото, Павел, Петър, Аврамовица, Аврамчето, Бабина Душица.

Любопитното е, че един от актьорите в спектакъла – Георги Мамалев, участва и в първата постановка на „Опит за летене” в Народния театър през 1979 г. година, но тогава му е поверена друга роля.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right