Свилен Блажев представя ретроспективна изложба в столична галерия

-

Снимка: Facebook, Графикарт

Ретроспективна изложба на Свилен Блажев, озаглавена „Графики и рисунки“, ще бъде представена в столичната галерия „Графикарт“, съобщават организаторите.

Свилен Блажев е един от любимите художници на България, който е познат със своите интензивни и наситени живописни творби. Галерия „Графикарт“ ще покаже на публиката един различен Свилен Блажев, който създава графики и рисунки. Тази година той отбелязва своя 70-ти юбилей и ретроспективната изложба ще ни преведе по творческия път на художника през годините.

В тази експозиция публиката ще може да се възхити на литографии от сериите „Бъдници“ и „Мотиви“, както и рисунки на голи тела и колажи. На откриването ще бъде представен и каталог с „Графики и рисунки“ на Сливен Блажев, сътворени в периода от 1984 до 2023 г.. За първи път зрителите ще могат да видят и непоказвани досега 12 малки графики, публикувани в книга от цикъла „Великден“ по стихове на Любомир Левчев.

Откриването ще се състои на 9 ноември 2023 г., четвъртък, от 17:00 до 20:00 часа в галерия „Графикарт“ на ул. Златовръх № 50 в гр. София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right