В столичното кино „Кабана“ е премиерата SINGERPRINTS на гласовитите Spectrum (ВИДЕО)

В  столичното кино „Кабана“ е премиерата SINGERPRINTS на гласовитите Spectr

Снимка: Столична община

Входът за музикалното събитие е свободен, началото е в 19.30 часа

Джаз и фолклорни ритми, изпълнени от  акапелна група Spectrum Vocal Band са събрани в новия албум SINGERPRINTS („Вокални отпечатъци”). Премиерата е тази вечер от 19.30 часа на сцената на столичното кино "Кабана".

Вокалната банда ще представи творчеството си от последните две години с концерт на живот. С втория си албум музикантите отдават почит на българския фолклор, който е източник на вдъхновение и творчески стимул за тях от самото създаване на групата.

В SINGERPRINTS са събрани както популярни автенични теми като „Седнало е Джоре“, „Бела съм бела, юначе“, „Изгрела ми е“, така и авторски композиции, носещи духа на българския фолклор. За първи път към своите вокални аранжименти музикантите от Spectrum добавят и инструменти – Теодосий Спасов (кавал) и Христина Белева (гъдулка). Сред именитите гост-музиканти в албума е и камерният дамски фолклорен състав „Ева Квартет“.

Характерният творчески подход на музикантите, зададен от дебютния им албум Cross Point, излязъл през 2019 г., продължава и в този – изцяло акапелни аранжименти, съчетани с бийтбокс. Авторските композиции са дело на Константин Бейков и Янко Янков.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right