В Театър НАТФИЗ ще бъде показан спектакълът "Зверското синьо"

Пиеса

Снимки: НАТФИЗ

Актьорите от класа на Стефан Данаилов поставят пиесата "Зверското синьо" от Филип Радли на сцената на НАТФИЗ. Тя ще се появи за първи път на българска сцена на 8 и 9 февруари в театъра. Авторът е малко познат в България, но се слави с противоречивите си пиеси. Освен това, Ридли е и художник, фотограф и композитор, което е малко известно.

Пиесата на българска сцена, излиза благодарение на преводача Сава Драгунчев. Той е дългогодишен асистент на проф. Стефан Данаилов и е признат с невероятните си роли в Народния театър. Спектакълът оживява благодарение на участието на сценографите Елис Вели, Ванина Цандева и Никола Тороманов. Невероятни заслуги има класът на Стефан Данаилов.

Пиесата "Зверското синьо" представлява антропологичния сблъсък на три епохи, въвлечени в световъртеж, в който Филип Ридли оголва десетки персонажи в ексцентрично преследване на звяра, притаен в човека и яхващ всяка негова амбиция, сексуален порив и творчески стремеж.

В постановката участват третокурсниците: Йордан Ангелов, Цветан Апостолов, Боряна Бабанова, Радина Боршош, Филип Буков, Роберт Ваханян, Явор Вълканов, Дона Вълова, Петър Данов, Анджелика Джамбазова, Стела Димитрова, Георги Краев, Велислава Костадинова, Божидар Мицев, Габриела Накова, Пепа Николова, Недиляна Павлик, Филина Петрова, Антон Порязов, Марин Рангелов, Живко Сираков, Румен Троев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right