Столични шофьори и ватмани спират да продават билети

Столични шофьори и ватмани спират да продават билети

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Шофьори и ватманите в градския транспорт на София спират да продават билети. Досега те изпълняваха и тези задължения за улеснение на гражданите. Водачите на превозните средства в наземения градски транспорт спират да продават билети, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Мярката е за ограничаване на разпространението на коронавируса в столицата. Предложението е било направено от ЦГМ. 

Първата врата на някои от превозните средства се затваря за качване и слизане. Мярката се въвежда по указания на Оперативен щаб на Столична община за ограничение на разпространението на коронавируса. Ограничението е с цел опазване на здравето на водачите и на пътниците. Така ще се гарантира работата на обществения транспорт.

В момента ЦГМ създава нужната организация, като информация за промяната ще бъде поставена в превозните средства и пунктовете на ЦГМ. Пунктовете за продажба на билети и карти ще бъдат снабдени с необходимите допълнителни количества превозни документи. Такива ще има и при партньорските търговски организации. Пътниците могат да използват и онлайн услугата MPASS.

Първата входна врата на автобусите, които не разполагат със стъклена преграда между пътниците и водача, ще бъде затворена. Качването и слизането ще става от другите врати. Гражданите със зрителни увреждания ще бъдат информирани от водача за затворената първа врата. Прозорците към кабините на водачите в другите автобуси, трамваите и тролеите остават затворени.

Една от задължителните мерки е дезинфекцирането на автобуси, трамваи и тролеи в градския транспорт през 4 часа или най-малко два пъти на ден, при всяко влизане в гараж. Бяха предприети и допълните мерки и най-малко по два пъти на ден се обработват основно 802 автобуса, тролея, трамвай и метровлака.

Дезинфекцират автобусите от гараж Дружба и на крайна спирка (ВИДЕО)

Както Столица.bg съобщи дезинфектация се извършва е на последни спирки - единият екип е на обръщалото в Дружба 2, а друг на терминал 1 и 2 на Летище София.

Дезинфектанти за ръце са осигурени за всички водачи в градския транспорт, а директорите на транспортните дружества са запасили предпазни средства и количества, необходими за месец напред.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (38%, 31 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (17%, 14 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (27%, 22 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (17%, 14 Гласове)
 • Нямам дете/деца (1%, 1 Гласове)
Общо гласували: 82 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Цифрите говорят: 4,7 млн. лв. по-малко в хазната на столицата тоз......

Заместник- кметът на София по "финанси" Дончо Барбалов публикува в социалната мрежа данни от дирекция "Общински приходи"...

Прочети още keyboard_arrow_right