Новините в София: Най-важното за деня 1 февруари 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 1 февруари 2024 г.

Снимка: Фейсбук

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 1 февруари.

Децата до 14 години вече пътуват безплатно в София

Учениците, навършили 14 години, и студентите вече могат да вземат на касите на ЦГМ годишна карта на старата цена от 200 лева. Месечната карта за всички линии е 20 лв., а цената за една линия (наземен транспорт или метро) е 9 лева. Картата за докторантите на месец е 35 лв. за цялата градска мрежа, и 16 лв. за една линия. Зареждането на превозните документи може да стане и през уебпортала на ЦГМ. Учениците над 14 години, студентите и докторантите, на които им предстои да заредят карти за обществения транспорт от 1 февруари, ще зареждат картите си по старите цени, които са утвърдени с решение на Столичния общински съвет.

Симеон Ставрев: Финансовата нестабилност на ЦГМ възпрепятства вдигането на заплати на транспортните работници в София

Финансовата нестабилностн на Център за градска мобилност (ЦГМ) възпрепятства и възможността трите транспортни оператора да повишат заплатите на служителите в сектора. Това заяви в своя позиция общинският съветник от ПП-ДБ,Спаси София Симеон Ставрев. Според него това е и причината  общинското дружество да не инвестират в нови автобуси, тролеи и трамваи.

Столичният "Илинден" излиза на протест, хората искат оставката на кмета Бранчевски

Хората ще изразят възмущението си срещу управлението на Емил Бранчевски, "а по-скоро липса на управление". За трите месеца откакто той е кмет на Илинден, управлението е поверено в ръцете на известния с изгонването си от "Фермата" и единствен зам.-кмет в района Радослав Колев. Още в началото на 2024 година из цяла София се коментираше пагубното управление на район Илинден, отсъствието на кмета Бранчевски и в Княжево и Люлин даваха за пример "Илинден", как не трябва да се управлява.

С италиански екипаж първият хеликоптер-линейка у нас кацна в София (ВИДЕО)

Това е първият от шестте за България и по график е планувано вторията да пристигне през юни т. г. за Долна Митрополия. Хеликоптерът е производство на фирма "Леонардо" и закупуването е с европейско финансиране. До края на тази година България ще има и трети хеликоптер-линейка, предназначен за базата в Сливен. Останалите три трябва да са в България до 2026 г. като също ще пристигат по график. Шестте български пилоти на хеликоптери,, завършилите обучение в Италия, получиха и своите бревети – свидетелства за летателна правоспособност, от премиера Николай Денков през декември 2023 г.

"Левски" учредиха дружество "Стадион Георги Аспарухов"

Новото дружество е 100% собственост на ПФК Левски, а целта, която си поставят от организацията е да работи активно за подобряване на цялостната инфраструктура на клуба, включително и за реализиране на най-важната стъпка, свързана с развитието на Левски: изграждане или цялостна реконструкция на футболен стадион, отговарящ на високите стандарти и очаквания на "сините" привърженици.

Жената на убития Мартин Нотариуса е работела в ГДБОП, уволнена е от Калин Стоянов

Тя е спечелила конкурс за назначаване на държавна служба в МВР на изпълнителска длъжност в ГДБОП, считано от 20 май 2021 г. Отказан й е достъп до класифицирана информация и това е било причината Калин Стоянов, с предложение до министъра на вътрешните работи, по това време Бойко Рашков, да иска освобождаването й.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 април. Подпорна стена на "Струма" се ...

Прочети още keyboard_arrow_right