Новините в София: Най-важното за деня 10 февруари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 10 февруари 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 10 февруари 2022 г.

В София влиза в сила "Зона 30"

"Зона 30" - една идея, която се обсъжда от няколко години, от днес вече е факт в София. Очаква се до края на годината зоната да обхване изцяло центъра на столицата. От днес, 10 февруари, по част от уличната мрежа в центъра на София се въвежда ограничение на скоростта до 30 км/ч. Първи в ограничението влизат улиците в карето между булевардите "Пенчо Славейков", "Прага", "Скобелев" и "Витоша". Готов е и проектът за следващата зона, която ще е между бул. "Христо Ботев", ул. "Алабин", бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Ангел Кънчев".

Открадната самоличност: Измамници взеха кредити за 118 000 лв. на името на столичанин

Историята за дълговете на столичанин, който не предполага, че дължи пари, започва с писмо за неизплатени кредити от април 2020 г., разказва Нова телевизия. Потърпевшият потърсил връзка с банката, изпратил писмо и получил информация, че на негово име е открита сметка през декември 2019 г., когато той дори не е бил в София. Така му станало ясно, че става въпрос за нещо по-сериозно от недоразумение.

Самолет от Истанбул аварийно кацнал на летище София

Аварийно кацане е направил турски самолет на летище София заради проблем в системата за управление. Техническият проблем е направил оплета невъзможен и се е наложил от столичния аеропорт да дадат корицор за приземяна, съобщи bTV. Инцидентът е станал в неделя вечерта,  а пътниците го определят като кошмар. Заради техническия проблем, минути след излитането от Истанбул се е наложило принудително кацане в София. Преди приземяването машината е кръжала над столицата.

Служителите на летище София с нов моден тренд на униформи

С нови униформи ще бъдат служителите на Летище София. Служебното облекло е специална линия на българска фирма и  съобразено с модния тренд за сезона, съобщиха от столичния аеропорт. Служителите, ангажирани в обслужването на пътници на летище София ще получат нови униформи, след като летищният оператор „СОФ Кънект“ подписа договор с българската фирма „Косара-Р“ ЕООД на стойност над 630 000 лв. без ДДС за тяхната изработка.

Край на каруците в София, нарушителите ще плащат и за отговорно пазене на животните

Столичният общински съвет сложи край на каруците в София. След повече от 4 години най-после превозните средства с животинска тяга са забранени, реши СОС днес. Общинските съветници решиха да се направят промени в Наредба за изменение и допълнение на Наредба за организация на движението на територията на Столична община и пиреха докладът на Карлос Контрера. Според поправките контролът ще се упражнява от Столичен инспекторат, СДВР-сектор "Общинска полиция" и дирекцията "Аварийна помощ и превенция" на Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 април. Подпорна стена на "Струма" се ...

Прочети още keyboard_arrow_right