Новините в София: Най-важното за деня 11 март 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 11 март 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 11 март 2022 г.

Какво ще се промени в столичния градски транспорт

На своето заседание вчера, 10 март, Столичният общински съвет гласува промени в градския транспорт, които целят подобряване на обслужването на гражданите. Предложенията, внесени от ресорния зам.-кмет Кристиан Кръстев и общинските съветници Карлос Контрера и Зафир Зарков, бяха приети от общинарите единодушно.
 

Генчо Керезов: София има стратегия за дигитална трансформация

Най- важното за София е, че вече има целенасочена политика по темата за доближаването до определението "Умен град". Това каза пред БНР Генчо Керезов – зам.-кмет на Столичната община в направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“. Фундаменталното за един „умен град“ е той да бъде на първо място една добра лаборатория за технологии, каза още той.
 

Кът за отдих ще има на мястото на незаконните павилиони в "Изгрев"

Служители на районната администрация и Столичен инспекторат започнаха почистване на отпадъците от мястото на премахнатите вчера незаконни павилиони за дюнери и алкохол и тютюневи изделия на ул. “Фр.Ж.Кюри” в ж.к.”Изток”. Това съобщи кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев. От района предвиждат на мястото да се изгради кът за отдих, който свободно да се ползва от гражданите.


Решават стар проблем в София: Готов е проектът за ново трамвайно трасе по бул. "Ген. Скобелев"

Проблемът с трамвайното трасе и недоволството на софиянци от близостта на релсите до жилищни кооперации по бул. "Ген. Скобелев" скоро ще бъде решен. Поредният проект от програмата на кмета Йорданка Фандъкова ще започне реализация още тази година.

 


7 години затвор за опит за изнасилване на малолетна

50-годишен мъж ще лежи 7 години в затвора заради опит за изнасилване на 14-годишно момиче. Това реши Върховният касационен съд (ВКС), съобщават от Софийската градска прокуратура (СГП). Наказанието следва да се изтърпи при първоначален строг режим.


БУБА Баскет с победа над Вардар на старта от „София къп“

Отборът на БУБА Баскет стартира с победа на започналия днес международен турнир за млади таланти „София къп“. В зала „Триадица“ момчетата на треньора Ивайло Желев надиграха с 88:82 състава на Вардар Скопие и направиха първа успешна крачка към трофея.

 

Транспортираха жена от Одеса до София, за да ѝ трансплантират сърце

Жена от Украйна беше транспортирана по спешност до София, за да ѝ трансплантират изкуствено сърце. В организацията са участвали медици от Одеса и софийската болница „Света Екатерина", съобщава Нова телевизия. В началото на годината 33-годишната Кристина се влошава и влиза в листата на чакащите за трансплантация в Киев. Войната обаче ѝ отнема шанса за живот, защото трансплантациите спират.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 април 2024 г....

Времето на 28 април 2024г.: На Цветница ще е цветно и сдлънчево. Времето днес ще е с ясно небе, за цвят от време на вре...

Прочети още keyboard_arrow_right