Новините в София: Най-важното за деня 16 януари 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 януари 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 16 януари.

Автобус 94 катастрофира на столичния "Никола Габровски", на шофьора му е прилошало (СНИМКИ)

Причината за инцидента е, че на шофьора му е прилошало. Загубил е контрол и автобусът се забива в преградата на отсрещния тротоар. Има съмнение за инфаркт на шофьора, който също е откаран в болница. Пострадали са и двама пътници от автобуса, те са ранени в главата. Инцидентът е станал около 18.30 часа.

Софиянци остават без градски транспорт в четвъртък

Той отбеляза още, че ниските заплати са довели и до недостиг на кадри в сферата, като освен шофьори, липсват механици, инженери, и обслужващ персонал, което води до твърде много извънреден труд. Основното искане на протестиращите е увеличение на работните заплати с 30% за всички служели в градския транспорт.

Детската градина в столичния "Обеля 1" - с първа копка, но без разрешително за строеж

В действителност към момента още няма разрешително за строеж на сградата, а обществената поръчка е обжалвана в КЗК. Строежът на ново детско заведение в "Обеля 1" обаче остава сред приоритетите на местната администрация. Проектът предвижда заведението да е за 12 групи, да има плувен басейн и голям физкултурен салон. Ще бъде готово за 719 дни след започване на строежа, а от района се надяват това да стане още в първите месеци на настоящата година, за да се реши поне частично проблемът с недостига на места за децата в района.

Локално сметище и локви между блокове в Дружба 1? (СНИМКИ)

В изровената яма има клони, паднали от първия сняг през ноември 2023 г.  И вторият, и третият сняг отново ги затрупаха и вероятно там ще изгният с боклуци между тях, а напролет и ще "замирише". В средата на миналата седмица машина и работници почистваха, рязаха клони и обратно изсипваха в градинката на съседния бл. 48. Живеещите там се надяваха, че ще бъдат премахнати или поне нарязани и клоните в ямата, но това не се случи. А разстоянието между двата блока е една средно широка улица.  Всяка сутрин кучета ровят в камарата с отпадъци и влачат боклуци. Освен боклуците в карето между блоковете детска площадка тъне в локви и кал.

15-годишен подкара колата на сестра си в столичния Люлин, блъсна паркирали коли

Сигналът е подаден в полицията, след като ученикът се е качил в автомобила и при опита си да шофира е блъснал три паркирани автомобила и една каравана. Полицаите установили, че младежът е успял да вземе ключовете от колата на сестра си без нейно знание. След инцидента той е бил извикан в полицията с родител. Ще бъдат взети необходимите мерки спрямо него, уточняват от СДВР.

Полицаи от 4 РПУ в София за часове разкриха грабеж в офис за парични разплащания

В резултат на предприетите бързи оперативно-издирвателни действия от служители на  "Грабежи" и Четвърто РУ – на Столичната полиция, били задържани извършителите на деянието. Бандитите са мъже и двамата на 28 години, вече осъждани за подобни престъпления. Работа по случая продължава. Предстои доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в прокуратурата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 април 2024 г....

Времето на 28 април 2024г.: На Цветница ще е цветно и сдлънчево. Времето днес ще е с ясно небе, за цвят от време на вре...

Прочети още keyboard_arrow_right