Новините в София: Най-важното за деня 19 август, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 август 2020 г.

Намериха убити брат и сестра в село до София

Брат и сестра, съответно на 52 и 54 години, са намерени късно снощи мъртви в село Желява до София. Полицията работи по двойно убийство. Според Нова телевизия жертвите са нападнати с нож.    Улиците към къщата на семейството бяха блокирани до късно снощи.

Мечка от столичния зоопарк се озова в болница заради подхвърлена храна

Мечокът Лиам от зоопарка в София се озова в болница заради подхвърлени от посетители солети и бисквити. Състоянието на животното е било критично, разказват от Нова телевизия. Мечки като Лиам има само в 10 парка в Европа.

До 20 август се подават заявления за смяна на печките с твърдо гориво

20 август е последният ден, в който столичани могат да подават заявленията си за получаване на безплатна еко печка. Това напомнят от "Зелни решения за София". Формулярите се подават в районните администрации, като бланката може да се изтегли и през интернет от сайта на СО - www.sofia.bg/en/opos .

Пускат движението по южното платно на "Тодор Каблешков" до 5 септември (СНИМКИ)

Ремонтът на южното платно на бул. „Тодор Каблешков“ от „Ген. Кирил Ботев“ до ул. „Боянски водопад“ ще приключи до 5 септември. И ще се пусне движението в участъка. Последният износващ пласт асфалт в тази отсечка ще се положи с приключването на втория етап, който е до ул. „Костенски водопад“. Това се разбра при инспекцията на столичния кмет Йорданка Фандъкова по трасето.

Пускат третата линия на Софийското метрото следващата седмица

Строителството на метростанция Овча купел приключи, от септември започват тестове на системите и изпитанията с влак Следващата седмица се открива третата линия на Софийското метро, съобщи пред Столица.bg директорът на Метрополитен проф. инж. Стоян Братоев. Вече са пускани за по час и новите каси на метростанциите на НДК и Орлов мост.

Кметът на София: Организаторите на протеста да спазват закона

Блокирането на кръстовищата е срещу нормалните хора, защото в градския транспорт, в 72 не се возят политиците нито олигарсите Кметът на София Йорданка Фандъкова организаторите на протеста в столицата да спазват закона. Не разбирам защо, когато каузата ти е законност не спазваш закона, попита столичният кмет пред журналисти.

Столична община очаква терени в Студентски и ВЕЦ-Симеоново за нови градини

Бавно работят екипите на министерствата за промяна на нормативната уредба за терените, на които да се строят детски градини

Пуснаха обществена поръчка за 36,8 млн. лв. за улично осветление в София

Столична община обяви обществена поръчка за поддръжка, основен ремонт и изграждане на улично осветление на територията на София за 36,8 млн. лв. Срокът за изпълнение е 2 години с възможност за удължаване при добра работа с още 2 години.

„Диги“ защитават метростанциите от наводнения

След като метростанциите се наводниха няколко пъти след обилни валежи, на входовете им бяха поставени стъпала-диги, съобщава БТВ. На входовете на две от метростанциите бяха поставени допълнителни стъпала, които трябва да спират водата към метрото

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 2 май 2024 г....

Времето на 2 май 2024 г. Предимно облачно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 10-11 град...

Прочети още keyboard_arrow_right