Новините в София: Най-важното за деня, 23 март 2019 г.

Александър Невски

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 март 2019 г.

Блъснаха две деца до парка на "Света Троица"

Две деца са били блъснати от лек автомобил на улица в близост до столичния парк "Света Троица", съобщиха очевидци. Те са били на видима възраст от 7-8 години, като на място са пристигнали линейки който са ги откарали в лечебно заведение.

Цачева подава оставка заради евтиния апартамент в кв. Изток

Правосъдния министър Цецка Цачева подава оставка заради скандала с закупуването на евтин апартамент в София. Новината потвърдиха преди минути от Министерския съвет. Тя е провела среща с премиера Бойко Борисов именно по казуса с апартаментите в столицата.Скандалът бе породен от покупката на нов апартамент в кв. Изток на много по-ниска от реалната цена. 

Лео Бианки пред Столица.bg: Оставям музикалния бизнес на младите, в кръвта ми е кулинарията (СНИМКИ)

Благодаря на баща ми за всичко, което научих в кухнята, казва най-популярният италианец у нас На 15 години Лео Бианки спира да ходи на училище и започва работи. Тогава открива своята голяма страст - готвенето. През 1992 г. идва на гости в Бургас и остава да живее там. По-късно се мести в София. Италианецът е участник става първият чужеденц участник в Биг брадър през 2005 г. Участва в кулинарни предавания по българските телевизии, а миналия сезон бе в журито на Мастър шеф. Лео е известен и с музикалния си талант и записва няколко песни с Део, има дует с Мария Илиева. Реализирал е няколко музикални проекта с Играта, Део и Рафи, а песента "Цяло лято" събира над 2 милиона гледания в You Tube. Лео има и две пицарии в София. Тук в България се ожени за пирятелката си Лучия. Двамата имат близнаци - Матия и Николо. Пред Столица.bg най-популярният италианец у нас разказва за живота, музиката и вкусната храна.

Автомобил падна в подлез до НДК

Тежка катастрофа е станала преди минути в подлеза на НДК. Лек автомобил е излетял и е помел пешеходец на спирка в подлеза. На място има полиция и пожарна които се опитват да измъкнат колата. Шофьора на автомобила е откаран към лечебно заведение от спешна помощ. Той е пострадал сериозно, освен него пострадал е човек чакащ градски транспорт. Той е с трамва на крака и също е откаран в болнично заведение.

Ученици от гимназията по транспорт "Хенри Форд" реставрират коли и мотори (СНИМКИ)

Учениците от гимназията по транспорт "Хенри Форд" вече 20 години подържат ретро клуб, в който участието е доброволно. Ръководител на инциативате е инжинер Карло Янев, който близо 30 години помага на талантите. Децата реставрират подарени от ентусиасти автомобили и мотоциклети, основните машини обаче са закупени лично от техния ръководител, съобщава Bulgaria on Air. Те са мойте деца, аз инвестирам в техния труд, защото те го заслужават, казва Янев. Интересното, че той много често строява учениците в редица за да пеят българския химн.

Електронна система ще се бори с вредните храни в столично училище

Строг родителски контрол върху закуските и обяда който си купуват от училищните лавки децата ще има в столичното 119-то училище. За да се преборят с вредните храни от учебното заведение ще вкарат нова електронна система, съобщава БНТ. Тя ще бъде достъпна онлайн от всеки родител. Идеята е майките и бащите да виждат какво точно се предлага за закуска или обяд в столовете.

Превозвачи излизат на масов протест в София

Българските превозвачи ще излязат на голям протест в столицата срещу гласуването на Пакет "Мобилност". Инициативата се организира от от Камарата на автомобилните превозвачи в България, Националното сдружение на българските превозвачи и Асоциацията на българските предприятия за международен превоз и пътища.

Кукленият театър зарадва малчуганите по улиците в София (СНИМКИ)

Артистите от Кукления театър в София излязоха днес на улицата за да зарадват децата. Театъра е домакин на Куклен софийски театрален салон, на които ще бъдат представени творците и представленията номинирани за ИКАР в областа на изкуството.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 7 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 7 май. Война за паркоместа: Стреляха по ...

Прочети още keyboard_arrow_right