Новините в София: Най-важното за деня 28 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 май 2021 г.

Катастрофа с три коли на "Драган Цанков", двама пострадали (СНИМКИ)

Катастрофа с три автомобила е станала на бул. "Драган Цанков" в столицата. Пострадали са двама- момче и момиче, които са били в колите, научи Столица.bg. На място са екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция", пожарна, полицията и Спешна помощ.   Огнеборците извадиха хората от смачканите автомобили, а АПП се погрижиха да обезопасят зоната на инцидента, където имаше разлив на гориво и др. 

Мъж подпали италиански ресторант в столицата (СНИМКИ)

Лятната градина на италиански ресторант изгоря в София. Обектът бе подпален в нощта срещу петък, съобщи „Нова телевизия“.   Охранителите камери са заснели как мъж с качулка и маска влиза в лятната градина на заведението с туби  запалителна течност, полива масите и ги пали. Сигналът на 112 е подаден от случайно преминаващ гражданин.

Началникът на Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ „Софиямед“ почина

Началникът на Клиниката в УМБАЛ „Софиямед“ доц. д-р Димитър Марков, д.м. почина, съобщиха от болничното заведение. Ръководството и екипът на столичната болница поднасят своите най-искрени съболезнования на семейството и близките му. Доц. д-р Марков е роден на 5 юни 1967г.в гр. Белоградчик. Завършва медицина през 1991 г. в МУ-София. От 1992 г.  до м. март 1993 г. работи като доброволен сътрудник в УБ “Света Екатерина” – София. След конкурс е назначен за асистент–хирург в „Св. Екатерина”, където работи 14 години.

От първи юли парното и топлата вода поскъпват най-много в София- с 14,25 %

От първи юли ще има поскъпване на битовия ток за трите района на страната. Увеличението ще е от 2 до над 4 на сто. Това се разбира от докладите на експертите на КЕВР, които ще се обсъждат на открити заседания на 2 юни, съобщават от "24 часа".  В Североизточна България, където доставчик е „Енерго-Про“, за електроенергията до дома хората ще плащат с 2,13% повече отколкото сега, в Югоизточна България, с доставчик ЕВН, цената е увеличена с 2,38 на сто. Токът на ЧЕЗ в Западна България за бита е с най-голямо увеличение – с 4,17%. Средното поскъпване до контакта е 3,02 на сто.   Сериозно е поскъпването на парното и топлата вода. Най-голямо е то за София – 14,25%. В момента софиянци плащат 82,09 лв. за мегаватчас, предвижда се цената да стане 93,79 лв.

В София и страната: Личните лекари вече ще ваксинират и извън пациентските им листи

Личните лекари в София и страната вече ще могат за ваксинират срещу коронавирус и лица, които не са им в листите с пациенти. Това се разбира от издадена днес заповед на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.  Заповедта вече е съобщена на регионалните здравни инспекции. Те трябва да уведомят лечебните заведения на територията на съответната област.

Глобиха 6 стопани на кучета в парк "Света Троица"

За разхождане на домашните кучета без повод днес са глобени 6 човека в парк "Света Троица", район "Илинден". На единия е направен акт за повторно нарушение, а на останалите са наложени глоби с фиш. Общо проверените от Столичен инспекторат и Общинска полиция стопани в парка са 15 човека.  При подобни акции се следи дали кучетата имат необходимите документи,  поставен микрочип, дали се разхождат на повод и дали стопаните  почистват след животното.


 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 април. Подпорна стена на "Струма" се ...

Прочети още keyboard_arrow_right