Новините в София: Най-важното за деня 29 март 2024 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 29 март.

Сигнал за бомба опразни столичен МОЛ

Сигнал за поставено взривно устройство е бил получен в търговския център на столичния бул. "Ал.Стамболийски". Десетки клиенти и служители бяха евакуирани заради поредната фалшива тревога в столицата.

Премахват три незаконни постройки край яз. "Искър" (СНИМКИ)

Започна принудителното премахване на трите незаконни постройки край брега на язовир „Искър“, които са на територията на държавното ловно стопанство „Искър“ (Югозападно държавно предприятие ДП Благоевград). Това съобщи кметът на София Васил Терзиев.

Спират поетапно парното в София

Заради необичайното и рязко затопляне на времето и тенденцията високите среднодневни температури да продължат, започва поетапно изключване на отоплението от 31 март, съобщават от Топлофикация София.

Нощна велоразходка из София

Участниците в събитието ще имат възможност да се включат в едно от най-вълнуващите събития за градската велосипедна общност. Това събитие е повече от просто каране; то е демонстрация на радостта от колоезденето, и призив за по-безопасни и включващи градски пространства, отбелязват организаторите.

В София и в страната: Раздават хранителни продукти за нуждаещите се

Поетапно стартира кампанията за раздаване на пакети с хранителни продукти за най-нуждаещите се лица в София и в страната, съобщават от Агенцията за социално подпомагане. Кампанията ще се проведе от 3 април, а хранителните продукти, които ще се предоставят, са финансирани по Програма „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Подкрепата ще достигне до над 618 000 души.


 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 април 2024 г....

Времето на 28 април 2024г.: На Цветница ще е цветно и сдлънчево. Времето днес ще е с ясно небе, за цвят от време на вре...

Прочети още keyboard_arrow_right