Новините в София: Най-важното за деня 31 октомври 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 31 октомври 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 31 октомрви 2022 г.

Метрото в София спря за половин час, пътниците се изнервиха

В понеделник сутрин една от линиите на столичното метро спря работа за половин час, което предизвика гневни коментари на пътниците. Проблемът вече е отстранен, поясняват от ЦГМ.


Брокер: По-добре панелка в “Люлин“, отколкото жилище в “Кръстова вада“

Търсенето на имоти в столичния кв. „Кръстова вада“ е голямо, въпреки липсата на инфраструктура и детски градини и училища. Това каза пред БНР брокерът Ивайло Стоименов.

Над 700 кг капачки събраха в столичния "Изгрев"

Столичният район “Изгрев” за пореден път се включи активно в кампанията “Капачки за бъдеще”, похвали се районният кмет д-р Делян Георгиев. Районната администрация, заедно с трите общински училища, отново дадоха своя принос в националната инициатива. В неделната акция на кампанията "Капачки за бъдеще" от района са предадени над 700 кг. капачки.

Четиридневен бирфест предстои в "Слатина" (ПРОГРАМА)

Четиридневен фестивал за деца и възрастни организира в последните хубави есенни дни столичният район "Слатина". Събитието започва в 10,00 часа на 3 ноември, на паркинга пред стадион „Академик“, съобщават от районната администрация.

Голям интерес към безплатните прегледи за мъже отчитат от столичната ИСУЛ

Поради големия интерес, Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ обявява още един телефон за записване за безплатните профилактични прегледи за мъже, които започват от утре (1.11.2022 г.) и ще продължат през целия месец ноември. Това съобщават от столичната болница.

Кметът на София получи писмо с мастило от основните замърсители на въздуха

Здравни специалисти от сдружение “Въздух за здраве” официално се обърнаха към кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, като връчиха писмо-апел “Всички дишаме това писмо”. Мастилото, с което е написано писмото, е било специално изготвено от експерт-технолог, ползвайки като съставки основни замърсители на въздуха в България.

Фандъкова: Над 8500 са заявленията за подмяна на старите с нови, екологични, отоплителни уреди

Над 8500 са подадените заявления за включване в програмата за подмяна на старите отоплителни уреди на дърва и въглища с нови екологични уреди на климатик, пелети и газ. Благодаря на всички домакинства, които са се включили в проекта за подмяна на старите печки с нови екологични уреди. Сключените индивидуални договори са близо 7000, а монтираните нови уреди са над 5400 в рамките на една година.

Поставят още над 180 контейнера за текстилни отпадъци в София

До края на тази година в София ще бъдат поставени още над 180 контейнера за текстилни отпадъци. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев при откриването на изложбата „Текстилът е новата пластмаса“. Експозицията е подредена в галерията на открито в градина „Кристал“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 април 2024 г....

Времето на 28 април 2024г.: На Цветница ще е цветно и сдлънчево. Времето днес ще е с ясно небе, за цвят от време на вре...

Прочети още keyboard_arrow_right