Новините в София: Най-важното за деня 8 ноември, 2020 г.

София

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 ноември 2020 г.

Двамата пострадали от Литаково са стабилни

Двамата пострадали от вчерашната тежка катастрофа край Литаково и бяха настанени за лечение в София, са в стабилно състояние, съобщават от УМБАЛ „Св. Анна“.

Може частично да се отложи семестъра в НАТФИЗ

Твърде възможно е да се наложи частично отлагане на семестъра в НАТФИЗ, ако положението с разпространението на коронавируса се влоши, съобщи ректорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев пред Нова.

След Нова година свършва ремонтът на тунел „Витиня“

Ремонтът на тръбата за София на тунел „Витиня“ трябва да приключи в началото на следващата календарна година, съобщават АПИ. Установените нарушения – каверни между облицовките - налагат обследване на съоръжението. Правят се редица експертизи и проучвания, които доказват сложността на бъдещия ремонт.

Социалните в София с бързи и адекватни действия за закрилата на Габи, братчето и сестра й

След подписана декларация, майката изчезва в петък вечерта, децата са заедно и са изведени в събота Социалната служба във Възраждане предприе бързи, адекватни и законови действия за закрилата на три непълнолетни деца от Центъра за временно настаняване "Света София" в столичния квартал Захарна фабрика, район Илинден.

Задържани са 25 мигранти край столицата

Край Герман и Горубляне тази сутрин са били задържани 25 мигранти, съобщава Сега. Те са се придвижвали до границата със Сърбия пеша. В групата има и жени и деца. Голяма част от тях казвали, че са от Сирия, но други признали, че идват от Афганистан. Всички са отведени в 8 РУ, където предстои да бъдат разпитани и разпределени към домовете.

Клиниката по нефрология и трансплантация в Александровска работи

В последните дни упорито се говори, че Клиниката по нефрология и трансплантация (КНТ), която е и единственият в България диспансер за бъбречно трансплантирани се  трансформира в Ковид отделение и така стотици пациенти, които се нуждаят от грижите на екипа на Клиниката ще останат без грижа и лечение.

Извънредно: Поликлиниките в София откриват Ковид зони

На извънреден брифинг преди минути Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова представиха новите мерки, касаещи организацията и финансирането на доболничната и болнична помощ в страната и столицата.

Част от ж.к. „Лозенец“ започва седмицата без вода

Планови ремонти на „Софийска вода“ в понеделник, 9 ноември, ще наложат временното спиране на водоподаването в част от „Лозенец“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 10 май 2024 г....

Времето на 10 май 2024 г. Облачно и дъждовно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 9-10 гр...

Прочети още keyboard_arrow_right