Цвета Николаева, кандидат за кмет на район „Красно село“: Ще работя неуморно за подобряване на качеството на живот тук, непосредствено до домовете ни

photo_library
 • Цвета Николаева, кандидат за кмет на район „Красно село“: Ще работя неуморн

  Снимка: Обединени за София

 • Цвета Николаева, кандидат за кмет на район „Красно село“: Ще работя неуморн

  Снимка: Обединени за София

Време е район “Красно село” да бъде освободен от спрелите по тротоарите коли и блокираните улици, неравните и недостъпни тротоари, сигурна е Цвета Николаева

Цвета Николаева е кандидат за кмет на район „Красно село“ от „Обединени за София“. Тя е родена и израснала в столицата, а детството ѝ преминава между районите „Красно село“ и съседния „Витоша“. Въпреки че голяма част от семейството ѝ живее извън страната, Цвета създава своето семейство в България и е майка на две прекрасни момчета. По образование и професия е юрист. Завършва право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, а кариерата ѝ до момента преминава като юрисконсулт в различни общински дружества. Натрупва богатия си административен опит в управлението на пазарите „Красно село“ и „Борово“ и в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.
Цвета е човек на действието и от години активно участва в различни местни инициативи по почистване, облагородяване и ремонт на междублоковите пространства. През последните години ролята ѝ на активен млад човек я среща с екипа на Спаси София, към който се присъединява. След като става част от организацията, Цвета продължава да развива своя потенциал с работата си върху по-големи проекти на територията на София.

Пред Столица.bg Цвета Николаева споделя визията си за бъдещето на града ни – настъпил е точният момент всички ние да запретнем ръкави и да работим за едно уредено, сигурно и красиво място за живот.

- Госпожо Николаева, защо приехте да се кандидатирате за кмет на район „Красно село“?
- Експертните ми познания като юрисконсулт и дългогодишният ми опит в общински дружества са моите основни аргументи, чрез които ще докажа себе си като правилния човек за управлението на районната администрация. Това е огромна отговорност и аз чудесно разбирам, че жителите на този район заслужават да имат един амбициозен, трудолюбив и енергичен млад човек, какъвто вярвам, че аз съм.

- Един от основните въпроси към вас ще е свързан с предишното управление на района, как ще коментирате казуса с бившата кметица Росина Станиславова?
- Управлението на г-жа Станиславова е тежък негатив за района. Районът е занемарен – повечето междублокови пространства и голяма част от тротоарите са оставени без поддръжка и без обновяване. Ако към това се добави и пълната липса на комуникация между живеещите в района и администрацията, за всички е ясно, че липсва прозрачно управление и общуване с гражданите. Аз съм човекът, който може коренно да промени пътя на развитие на район “Красно село”.

- Какво ви е мнението за сегашния кмет на района арх. Румен Русев?
- За краткото време, за което арх. Русев изпълнява длъжността кмет на района, не беше намерено нито едно цялостно решение на съществените проблеми в района. В същото време имаше протести във връзка с ключови обекти в Хиподрума и Борово, в които пролича, че той няма водеща роля в процесите, а всъщност догонва желанията на хората. Това отново показва продължилата практика на липса на диалог с жителите на района – практика, която аз съм твърдо решена да прекратя.

- Притеснявате ли се от неговата кандидатура?
- Не. Арх. Русев беше общински съветник от партия „Атака“, а сега кандидатурата му е издигната от ГЕРБ, на чието управление ние от „Обединени за София“ ще сложим край. Твърдо убедена съм, че ще постигнем коренна промяна в „Красно село“.

- Кой е най-належащият проблем, който трябва да се реши светкавично?

– Проблемът с паркирането и състоянието на междублоковите пространства е изключително сериозен и смятам, че мога да започна с неговото решение от самото начало на мандата ми. Усвояването на всички възможни места за изграждане на монтажни паркинги и ремонтът на тротоари в окаяно състояние ще са най-скорошните процеси, които бих искала да инициирам като районен кмет. Модернизиране и изграждане на улично осветление в кварталите с цел спокойно придвижване за всички в тъмната част на деня са следващите мерки, които са с приоритет в моята програма.

Арх. Румен Русев: Придвижих над 450 "замразени" преписки, гражданите вече идват в общината, имам ясна визия за развитието на района

- Какво може да обещаете на живеещите в район „Красно село“?
- Със сигурност мога да обещая, че ще вложа всички мои сили и умения и заедно ще превърнем нашия район в едно много по-достъпно, уредено и чисто място за живот. Въпреки възрастта ми от 37 години, животът ми не винаги е бил лесен и ме е научил, че целите почти никога не са невъзможни, но са необходими силна мотивация, усилен труд и не на последно място – експертни познания, за да бъдат постигнати. Аз обединявам всичко това и искам да уверя съгражданите ни от район “Красно село”, че ще работя неуморно за подобряване на качеството на живот тук, непосредствено до домовете ни.

- Имате ли програма и какво включва тя?
- Да, имам. На първо място искам районът ни е да е по-достъпен и безопасен за всички участници в движението. Ще работя с фокус върху инфраструктурата на квартала. Време е район “Красно село” да бъде освободен от спрелите по тротоарите коли и блокираните улици, неравните и недостъпни тротоари. За мен фокус ще бъде изграждането и поддържането на детските площадки, като майка на две деца желанието ми е да има подходящи места за игра за деца в различни възрастови групи. Ще работя да облагородя междублоковите пространства, спортните игрища и парковата мрежа, за да има къде децата ни да прекарват продуктивно свободното си време. Ще модернизирам и уличното осветление, за да осигуря повече комфорт и безопасност на живущите. Не на последно място, искам да върна доверието на гражданите в районната администрация – ще започна практика на изнесени приемни, онлайн консултации с граждани, допитвания и обсъждания. Искам жителите на района наистина да се чувстват част от него и да знаят, че мнението им е важно за местната администрация и те са част от управлението.

- Какво бихте ни казали за финал?

- Днес мога да ви поканя да се запознаем лично и да поговорим за всички проблеми и нашите решения за район “Красно село”. Заедно с Васил Терзиев и Борис Бонев ще бъдем от 17:30 часа в парк Хиподрума, ще представя лично моите приоритети за района.

- Успех!

Калина Иванова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 188 Гласове)
 • Ваня Григорова (36%, 161 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 56 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 39 Гласове)
Общо гласували: 444 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В столичния Бъкстон: Питбул напада хора и кучета...

Жители на софийския квартал Бъкстон, район Красно село се оплакаха от агресивно куче. Пред БНТ потърпевши разказаха, че ...

Прочети още keyboard_arrow_right