Нова детска ясла в "Красно село" е въведена в експлоатация

-

Снимка: Столична община

Новата сграда към 31 самостоятелна детска ясла „Палавници“ в ж.к.“Хиподрума“, район „Красно село“, е въведена в експлоатация. Днес, 14 август, кметът на София Йорданка Фандъкова провери строежа на новата сграда, съобщават от Столична община. На проверката присъстваха също заместник-кметът Дончо Барбалов и кметът на района арх. Румен Русев.

Район Красно село е един от най-натоварените по отношение на недостиг на места в детски заведения. Новата сграда към съществуващата детска градина е за 40 деца, които вече са записани, а за следващото класиране има още 19 свободни места, посочи столичният кмет Фандъкова. Тя съобщи още, че в програмата за изграждане на детски градини за район „Красно село“ са заложени две нови детски градини – едната за шест групи, към съществуващата 8 Детска градина, и една изцяло нова детска градина в кв.“Славия“.

Общо 21 сгради на детски градини и ясли се строят в момента в София, като 5 вече са финализирани и въведени в експлоатация. До края на годината очакваме да бъдат завършени още 10. Всички тези обекти са част от моята програма за строителство на нови детски градини, която цели преодоляване на недостига на места за деца между 3 и 6годишна възраст и по която предоставяме средства на всички районни кметове, коментира още кметът Фандъкова. В 15 столични района недостигът в тази възрастова група е преодолян, заяви тя.

Новият кмет на района арх.Русев финализира проекта за 8 ДГ и в момента подготвя документите за разрешение за строеж. Едновременно с това има задача да придвижи процедурите за изцяло новата детска градина, посочи още кметът Фандъкова. Арх. Русев съобщи, че в момента се провежда процедура на избор на строителен надзор за 8 ДГ.

Одобрени са проектите за 8 нови сгради за детски градини по Националния план за възстановяване и устойчивост. Те са в районите Оборище, Красно село /2 бр./, Слатина, Искър, Младост, Красна поляна и Връбница. На финала е изграждането и на детска ясла в район Триадица, където започна и работа по друга нова сграда за ясла, напредва изпълнението на яслите в още два района – Люлин и Красна поляна, а в Лозенец също започна строителство на нова сграда за самостоятелна ясла.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Офика, гинко билоба и японска вишня ще цъфтят в столичния "Красно......

Започна пролетното залесяване с дръвчета в столичния район Красно село, съобщиха от районната администрация. Еколозите ...

Прочети още keyboard_arrow_right