Разрушаването на ст. "Българска армия" стигна до козирката на сектор „А“

-

Снимка: ИПА

С пълна сила продължават демонтажните работи на стадион "Българска армия" в столицата. Вчера, 18 април, започна и демонтажът на козирката на сектор „А“, съобщиха представители на фирмата изпълнител „Ростер ООД“, архитектурно студио ИПА и клуб ЦСКА.

По думите на главния ръководител на обекта инж. Юксел Караахмед срокът за демонтажа е три месеца, а за момента всичко върви по план. Демонтажът става бавно, за да има минимално замърсяване на въздуха, отбеляза той.

Започва разрушаването на стадион „Българска армия“

"Запознати сме с всички подземни комуникации, тунели и връзки, които са разположени под сектор „А“. Нямаме никакви трудности или изненади. Почти всичко остава тук. Основното, което се маха, са стоманобетоните и отпадъците, които излизат от площадката. Дърветата ще се запазят", отбеляза инж. Караахмед.

Новият стадион "Българска армия" ще е най-модерният, правен в страната

"Няма вариант стадионът да не бъде построен, всичко е в ход. Процесът е необратим. В момента се обсъждат детайли, това е единственото, което може да се промени. Имаме готов проект, работим по избора на изпълнители, но това е труден процес, търсим най-добрата оферта", каза Даниел Димов, член на управителния съвет на „Спортни имоти Българска армия“.

Козирката ще бъде напълно демонтирана в рамките на няколко дни. Тя ще бъде разглобена елемент по елемент, за да се предотврати замърсяване на парк "Борисова градина" и въздействието върху околната среда. Голяма част от сектор „Г“ вече е демонтирана, а сектор „Б“ е в историята. Демонтажните дейности протичат контролирано, само със специализирана техника, без участие на хора. Не се допуска смесване на строителни отпадъци.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right