В ЦСКА още се надяват да вдигнат нов стадион в Борисовата

Нов стадион на ЦСКА

Снимка: cska.bg

От футболният клуб ЦСКА продължават да се надяват, че ще имат нов, по-голям и по-модерен стадион на мястото на сегашния в Борисовата градина. Въпреки че ПУП на най-големия парк в столицата не е приет, вече има проект и започват публичните обсъждание. Едно от тях е насорчено за 5 юни в УАСГ.

От ЦСКА пък публикуваха трети вариант на идеен проект за нов стадион на официалния си сайт. "В момента текат сложни процедури между институциите, касаещи бъдещия ни дом в Борисовата градина", опитват се да замажат положението от армейския клуб. Феновете обаче се съмняват, че изобщо вървят някакви процедури. В началото на месеца главният архитект на София Здравко Здравков обясни, че не е внасян проект в Направление архитуктура и градоустройство, такъв не е постъпил и до момента.

Показаният проект за нов стадион е с капацитет за близо 28 000 души. Според обясненията, проектантите са намерили решения за паркингите и прилежащата инфраструктура, която да не оказва влияние върху функционирането на алейната мрежа на парка. Арх. Здравков изрази съмнения, че според изискванията на ФИФА и УЕФА изобщо е възможно да има нов стадион в парка.

"Българска армия" е дадена на концесия от ММС за 10 години на клуба, чийто собственик е Гриша Ганчев. Засега от Спортното министерство са категорични, че ще отстояват самостоятелността на всички спортни бази в Борисовата градина, но това не означава, че ще бъде позволено да се нарушава нормативната уредба, категорични са от Столична община. Нов стадион може и да имат армейците, но на Панчарево или някъде извън София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right