"Звезди на бъдещето" - коледен подарък от "Левски София" за българския волейбол

"Звезди на бъдещето" - коледен подарък от "Левски София" за българския воле

Снимка: levskisofiahal

Волейболен клуб "Левски София" подарява нова добра новина за българския волейбол - създава силен международен турнир за момчета и момичета - "Звезди на бъдещето".

Първото издание ще се проведе на от 18 до 20 декември 2021 г. Домакин е спортна зала "Левски София". Дебютната надпревара ще е с участието на общо 12 отбора - за момчета и момичета до 15 години.

Участници при момчетата са "Волей Тревизо" (Италия), "Цървена звезда" (Сърбия), "Москва" (Русия), а освен домакините от "Левски София" от българска страна са поканени още Волейболна академия "Стойчев - Казийски" и "Виктория Волей".

Участници при момичетата са "Цървена звезда" (Сърбия), "Ника" (Русия) - водеща волейболна школа в Москва, а от българска страна ще участват домакините от "Левски София", "Марица" (Пловдив), ЦПВК и ЦСКА.

"Създавайки турнира "Звезди на бъдещето", искаме да дадем на българските деца възможност да играят на най-високо ниво в най-ранна възраст. Започваме с тази възраст, която има и най-малко възможности за международни изяви. Идеята е турнирът в София да се превърне в традиционен - всяка година около Коледните празници. При възможност, ще добавяме и други възрасти.

Както всички наши инициативи, ние търсим дългосрочност и надграждане. Развиването и изграждането на собствени кадри е част от ДНК-то на волейболен клуб "Левски София", но ние се опитваме да помагаме не само на "Левски София", но и генерално на българския волейбол", заяви Давид Давидов, съпрезидент на ВК "Левски София".

"Искаме турнирът "Звезди на бъдещето" освен да стане традиционен, да създава у децата усещането, че са част от голямото волейболно семейство на Европа и да си премерят силите със своите връстници от силни школи на Стария континент.

Турнирът ще дава възможност на най-силните отбори за съответната възраст в България да се изправят срещу едни от най-силните в Европа. Целта е развитие на българския волейбол и на най-ценния му ресурс - днешните таланти, в които вярваме, че имат потенциал да са утрешни звезди", заяви Владимир Николов, съпрезидент на ВК "Левски София".

Турнирът „Звезди на бъдещето“ ще се проведе с подкрепата на Българската федерация по волейбол.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right