Изложба показва съвременните тенденции в развитието на книгите

-

Снимка: Столица.bg

Изложба под надслов "Книга и шрифт" поставя акцент върху съвременните тенденции в развитието на българската книга и шрифт, съобщават организаторите от СБХ. Събитието продължава от 7 до 13 април в галерията на ул. "Шипка" 6.

Изложбата представя творби на млади автори от двете области, завършили своето образование в НХА, в специалности "Книга, илюстрация и печатна графика“ и "Плакат и визуална комуникация“.

Участници в експозицията са Албена Лимони и Костадин Кокаланов, Александра Младенова, Ани Петрова, Антонина Георгиева, Борислава Караджова, Владимир Лагадинов, Георги Гиков, Георги Павлов, Десислава Найденова, Дора Иванова, Ети Василева, Жаклина Жекова, Жана Николова, Иван Гърбев, Катерина Киричева, Кристина Костова, Лало Николов, Люба Халева, Маринела Галева, Мария Налбантова, Михаела Караджова, Николай Петрусенко, Омана Кацарска,Тодор Георгиев, Тома Гълов.

Подобна селекция дава възможност на зрителя да се запознае с вижданията на тези графични дизайнери, свързани с проектирането на шрифтове и създаването на книги. Всеки от тях търси и намира своето място в тези сфери, като изразява вътрешния си авторски прочит, преплетен с изискванията на времето, в което живеем, и условията, които то поставя пред тях, казват организаторите.

Изложбата е част от националната конференция "Книга и шрифт. Традиция и съвременност“, която ще се състои в Софийския университет "Св. Климент Охридски“ от 7 до 10 април 2022. и е посветена на широк кръг от теми, сред които: шрифт и ръкописно писмо, първите български печатари и оформянето на книгата, средновековна и съвременна кирилица. СБХ е партньор и домакин на изложбата, като предостави залите 1C и А0 на първия етаж.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right