"Мостъ" събира уличното изкуство под моста Чавдар в столицата

"Мостъ" събира училното изкуство под моста Чавдар в столицата

Снимка: Уикипедия

Първото издание на фестивала за графити и улично изкуство "Мостъ" е на 2 и 3 септември 2023 г. от 12:00 до 20:00 ч. под моста "Чавдар" в София, съобщиха организаторите.

В рамките на два дни посетителите ще могат да се насладят на всички форми на графити изкуството - състезание, демонстрация, уроци, скици и свободни стени. Подробности за събитието разказа Константин Кръстев, който е един от организаторите.

"За първи път се обособява свободно място за рисуване на графити, тоест ще може на това място оттук насетне да се рисуват легално графити. По всяко време от всякакви хора без никакви възрастови ограничения. Съответно по този повод ние решихме да направим един фестивал заедно със Столична община и "София - европейска столица на спорта". Ще се случи едно много хубаво мероприятие, защото ще има абсолютно всички форми на графитите", сподели той.

На фестивала ще има работилници, графити състезание, на което предварително ще бъдат избрани 10 професионални артисти и които ще се състезават за голяма награда. Освен това ще има музика и храна.

"Това място беше обявено от Столичния общински съвет още в началото на април месец, като свободно място за рисуване на графити, но никъде не беше обявено като официално. Отсега нататък навсякъде има поставени табелки, които ясно регламентират, че това място е само и единствено за рисуване на графити", обясни Кръстев.

Той посочи, че в много от европейските градове, както и тези по света има множество такива зони. Някои са превърнати в арт квартали, други в места, където просто всеки може да рисува и в момента София се нарежда до тях.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right