Нощ на европейското кино в София

Нощ на европейското кино в София

Снимка: Столица.bg

В Дома на киното – София ще се проведе Нощ на европейското кино

В дните между 6 и 10 декември, 80 града в 27 държави от Европейския съюз ще бъдат домакини на специални събития, акцентиращи върху богатството на филмовата култура на Европа. В София мястото е Домът на киното, денят е 7 декември, начало 18:00 часа.

Филмът е „Мартин Идън” на режисьора Пиетро Марчело, носител на наградата за най-добър актьор Купа Волпи от Венеция ’19 (за изпълнението на Лука Маринели в ролята на Мартин Идън), носител на „Давид на Донатело“ за най-добър адаптиран сценарий, на наградата „Платформа“ от Торонто ’19, с номинации за най-добър филм, сценарий, режисьор и актьор (Лука Маринели) на Европейските филмови награди ‘20!

„Нощ на европейското кино” през 2021 година е четвъртото издание на проект, създаден по инициатива на Програма Творческа Европа - Медиа, който е със свободен достъп за киноманите в Европа и се организира в партньорство с Европа Синемас.

На всяко от събитията домакини са киносалони, които принадлежат на паневропейската верига Europa Cinemas. Те представят филми, получили подкрепа от програма Медиа в последните две години. След прожекциите ще се проведат разговори с представители на творческите екипи на филмите или с филмови специалисти-кинокритици. Събитията ще бъдат открити от ръководителите на бюрата на Творческа Европа - Медиа в съответната държава и представители на Европейската комисия.

Целта на този проект е да представи на гражданите подкрепата, която осъществява реално Европейския съюз за създаването на нови кинотворби.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right