Софийската филхармония представя виртуозния пианист Людмил Ангелов

Софийската филхармония представя виртуозния пианист Людмил Ангелов

Снимка: Софийска филхармония

Людмил Ангелов ще представи Първи концерт за пиано от Чайковски

Виртуозният български пианист Людмил Ангелов ще представи Първи концерт за пиано от П. И. Чайковски на 25 ноември, съобщиха от Софийската филхармония. В програмата са включени и: Х. Берлиоз - Увертюра „Римски карнавал” и С. Прокофиев - избрани откъси от балета "Ромео и Жулиета". Диригент на вечерта е маестро Ян-Латам Кьониг.

Едно от най-обичаните произведения на всички времена, концертът за пиано на Чайковски впечатлява със своята виртуозност, ефектност, подчертана патетичност и романтично опиянение. Блестящата техника и изключително красивият и завладяващ тематизъм определят музиката и в трите му части. При първото му представяне Ханс фон Бюлов оценява идеите на Концерта с думите „оригинални”, „благородни”, „мощни”, „интересни”, „изобилни” и пр. С този Концерт, както и с Шестата си симфония, Чайковски се прощава с публиката на последния, дирижиран от него концерт, при откриването на Карнеги хол в Ню Йорк. От 1958 Първият концерт е в задължителната програма на Международния конкурс „Чайковски“.

 Популярен на петте континента, Людмил Ангелов е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е в Берлинската Филхармония, “Музикферайн” във Виена, “Концертгебау” в Амстердам, “Плейел” и “Гаво” в Париж, ”Линкълн Център” в Ню-Йорк, “Ла Скала“ в Милано, “Алтеопер“ във Франкфурт, “Херкулес” в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте Карло, Цюрихската опера, “Аудиторио Насионал” в Мадрид, залата на Московската консерватория, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, KBS в Сеул и много други. Билети за концерта са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right